Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

BOS-beleef ontdek samen

Wanneer?
22 september 2016 t/m 22 februari 2018 om
Voor wie?
Kosten?

Magisch, innovatief en uitdagend

NIEUW: BOS! Een belevenis die meeverandert met de seizoenen. Uniek: we startten als herfstbos vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Toen volgde een winters landschap en vanaf nu is BOS veranderd in een lentegebeurtenis. Zelfde zaal, maar dan totaal anders! Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders.

Vanaf nu dwaal je in Natuurmuseum Brabant door BOS (Beleef Ontdek Samen). Deze tentoonstelling heeft alles te maken met de vier seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Dat is nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse musea!

Magisch

BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen muisjes of vogels bij je voeten, je ziet sneeuwklokjes en uilen voorbij komen en in de lente kun je allerlei passende opdrachten doen (groeien, verliefd worden, hazen...).

Innovatief

Om meteen met het meest bijzondere te beginnen: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en objecten uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend

Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Je wilt ontdekken hoe de madeliefjes aan je voeten ontstaan, in het konijnenhol kruipen, de babydieren bekijken of lopen als een rups. Of toch piepen als een koekoek...? BOS is een feest voor je zintuigen!

vanaf 28 maart is de zaal een lenteBOS.

58GFCS