Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

BOS-beleef ontdek samen

Wanneer?
22 september 2016 t/m 02 februari 2020 om
Voor wie?
Kosten?

Magisch, innovatief en uitdagend

BOS is een belevenis die meeverandert met de seizoenen. Uniek: we startten anderhalf jaar geleden als herfstbos vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. En nu is het jaar ruimschoots rond en zijn we een zinderend zomerBOS.  Zelfde zaal, maar dan totaal anders! Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders.

BOS (Beleef Ontdek Samen) heeft alles te maken met de seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Dat is nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse musea!

Magisch

BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen muisjes of vogels bij je voeten, je ziet eekhoorntjes en mieren voorbij komen. In elk seizoen kun je passende opdrachten doen bij de opdrachtenkastjes.

Innovatief

Om meteen met het meest bijzondere te beginnen: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en objecten uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend

Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Je kunt er in een konijnenhol kruipen, zingen als een roodborstje of ontdekken hoe vetgemest een egeltje is voor en na zijn winterslaap. Een feest voor alle zintuigen!

vanaf medio september is de zaal veranderd in een sfeervol herfstBOS.

58GFCS