Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

De Ware Wolf

Wanneer?
17 april 2015 t/m 31 juli 2017 om
Voor wie?
Kosten?

Enkele jaren geleden passeerde de wolf weer even onze landsgrenzen. Hoe kwam hij daar en waar komt hij vandaan? Is hij gevaarlijk? In het museum is er nog even gelegenheid om kennis te maken met de geschiedenis en folklore van dit mooie dier.

 

Begin 2015 was Nederland even in de ban van de 'lone wolf' die door Drenthe en Groningen trok. Twee jaar daarvoor zette “de wolf uit Luttelgeest” het land ook al een beetje op z’n kop. Uiteindelijk bleek dat die wolvin afkomstig was uit Oost-Europa en waarschijnlijk niet lopend de grens over was gekomen.

Ze staan dus (weer) aan de landsgrenzen, na zo’n honderdvijftig jaar weg te zijn geweest uit ons land. Wat weten we eigenlijk over de wolf, behalve de spannende verhalen en mythen? Is het dier gevaarlijk voor onze hond of kippen bijvoorbeeld? En wat betekent het voor de natuur?

In Natuurmuseum Brabant is nog tot deze zomer de tentoonstelling De Ware Wolf te zien. In de tentoonstelling staan, naast de wolven zelf, ook honden en prooidieren centraal en leren bezoekers de wolf kennen door feiten, mythen en verhalen.

58GFCS