Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Een wilde bijen expositie

Wanneer?
14 april 2018 t/m 30 september 2018 om
Voor wie?
Kosten?

Prikt een bij? Wat is het verschil met een wesp? En waarom zijn ze zo belangrijk?

Het zoemt in Natuurmuseum Brabant! Samen met tien andere natuurhistorische musea komen we in actie voor de wilde bijen. Die kunnen wel wat extra aandacht en hulp gebruiken: er is niet genoeg leefgebied, woonruimte en voedsel voor hen in Nederland. En dat terwijl de bij zo belangrijk is voor ons. Ze spelen een heel belangrijke rol in de bestuiving van onze landbouw- en fruitgewassen. Tijd voor een ode aan de bij! Hoeveel weet jij van de bij? Hoeveel soorten zijn er, wat eten ze, en prikt de bij nou eigenlijk wel of niet? Kun je een hommel, wesp en bij uit elkaar houden? En wist je dat een bij kan 'behangen en metselen´? 


Ontdek het allemaal in de expositie Nederland Zoemt- een wilde bijen expositie! Je leert er dat het leven van bijen niet over rozen gaat. Maar er is ook ruimte voor oplossingen: je kunt ze helpen en bijdragen aan onderzoek. Kruip zelf in de huid van de bij en kom sjouwen met stuifmeel, rondlopen in een dik behaarde jas of vind de weg in een bloem. Op de benedenverdieping leer je de bij via een “bijenlint” van opdrachten goed kennen.

'Nederland Zoemt - een wilde bijen expositie' staat vanaf 14 april 2018 tot 30 september 2018 in Natuurmuseum Brabant en daarnaast nog in elf andere Nederlandse natuurmusea. De expositie is gemaakt door de SNNC, het samenwerkingsverband van natuurmusea in Nederland, en is onderdeel van de landelijke campagne Nederland Zoemt. nederlandzoemt.nl

58GFCS