hoe zit dat met de wolf?

Wanneer?
01 december 2016 t/m 30 september 2019 om
Voor wie?
Kosten?

feiten en fabels rond de wolf ontrafeld

Leer dit fascinerende roofdier kennen voordat ze definitief in Nederland terugkeren!In de tentoonstelling staan, naast de wolven zelf, ook de hondenfamilie en prooidieren centraal: wat is hun lievelingskostje en hoeveel eet een wolf eigenlijk?

Bezoekers kunnen hun wolvenkennis bijspijkeren bij zeven waar/niet waarzuilen (het heet niet voor niets de Ware Wolf...). Aan het eind van de kennismaking zijn er allerlei feiten, mythen en verhalen verzameld:van Dolfje Weerwolfje tot een wolf pack. Als uitsmijter tenslotte kun je terecht in de 'tattooshop' voor je zelfontworpen wolventattoo halen.

De wolf was de laatste jaren al regelmatig even terug in Nederland. Alle reden om dit prachtige roofdier beter te leren kennen. De familie Wolf, waar komt hij voor, wat heeft hij nodig om te kunnen leven? Kunnen we de wolf permanent terugverwachten in Nederland? En als dat zo is, welke aanpassingen zijn nodig?