Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Nationale Museumweek

Wanneer?
09 april 2018 t/m 15 april 2018 om
Voor wie?
Kosten?

opening Nederland Zoemt en 50% korting op de toegangsprijs

Tijdens de vierde Nationale Museumweek staat heel Nederland in het teken van onze musea, onze kunst en ons erfgoed. Ruim 400 musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Er zijn pop-upmusea, allerlei activiteiten en vaak korting op de toegangsprijs. Natuurmuseum Brabant opent in het weekend van 14 en 15 april de tentoonstelling Nederland Zoemt en geeft die dagen 50% korting op de toegangsprijs. 

Nog geen museumbezoeker?
Waarschijnlijk valt u als lezer van deze site niet in de doelgroep van de Nationale Museumweek 2018- die Week richt zich namelijk op Nederlanders die nog geen museumbezoeker zijn. "De week om samen musea te ontdekken!". Dus, staat het al jaren op uw lijstje om dat museum in uw woonplaats te bezoeken? Doe dat dan zeker in de Nationale Museumweek, met alle extra's!

Nederland zoemt open in weekend 14-15 april
Natuurmuseum Brabant doet op 14 en 15 april mee aan de Nationale Museumweek, met de opening van de nieuwe tentoonstelling Nederland Zoemt. Vanaf dat moment zoemt het in het museum!
De tentoonstelling is onderdeel van een groot landelijk project rondom de wilde bij, om zo aandacht te genereren en meer onderzoek mogelijk te maken voor de bedreigde diertjes. De expositie staat op een bijzondere plek op de benedenverdieping van het museum...Kruip er (letterlijk) in de huid van de wilde bij, sjouw met stuifmeel en vind de weg in een bloem. Leer de familie Bij kennen via een 'bijenlint' van opdrachten en ontdek hoe we deze nuttige diertjes kunnen helpen. Ze zijn je dankbaar!

Korting & kraampjes
Maar er is meer dan alleen de nieuwe tentoonstelling. Op zaterdag 14 en zondag 15 april krijgt u 50% korting op de toegangsprijs. Daarnaast organiseren we een bijenfestival met o.a. een imker, lezingen, workshops en kraampjes. Hou voor alle actuele informatie deze site in de gaten en blokkeer de datum in de agenda!

58GFCS