Museum is vandaag gesloten,

Voor wie?
Kosten?

eerbetoon aan de Brabantse natuur

In deze nieuwe zaal draait het allemaal om herinneringen aan het landschap van inwoners van Brabant, maar ook van bezoekers van buiten de provincie. Vanaf nu geopend!

Je voelt je altijd verbonden met het landschap waarin je bent opgegroeid- het heeft bijgedragen tot wie je geworden bent. Voor veel mensen zitten delen van Brabant dan ook vol gebeurtenissen, indrukken en herinneringen. Deze zaal laat herinneringen tot leven komen en wil mensen aanzetten tot uitwisseling van die verhalen.

De zaal is een ode aan de veelzijdige schoonheid van de Brabantse natuur en de manieren waarop we die beleven. Het museum nodigde alle Brabanders uit foto’s en verhalen in te sturen en verwerkte die tot een prachtige herinneringenwand. Daarnaast kom je van alles te weten over de ‘parels’ van onze provincie zoals vennen en beken, (stuif)zanden en heidegebieden. In café ‘De Witte Geit’ test de barman je kennis over het Brabantse landschap, je vaart op een virtueel bootje over een Brabantse beek en ontdekt waarom veel plaatsnamen in Noord-Brabant eindigen op ‘–donk’ of ‘–loo’. En vind jij jouw eigen straat terug op oude kaarten?Vanaf nu geopend!

Jouw Brabant, mijn Brabant is een permanente tentoonstelling en is de komende jaren te zien op de eerste verdieping.