Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Sintspeurtocht!

Wanneer?
21 november 2017 t/m 03 december 2017 om openingstijden
Voor wie?
groep 1/2, 3/4
Kosten?

leer Pietenmanieren...van de dieren

Ze zijn er alweer bijna, Sint en zijn Pieten! En het lijkt wel of die Pieten elk jaar meer kunnen. Cadeautjes inpakken, sorteren, klimmen, springen, goed in het donker kijken… Wist je dat ze bij alles de kunst hebben afgekeken van dieren? Want die zijn daar allemaal heel goed in. Spinnen bijvoorbeeld maken fantastische pakketjes, vossen kunnen anderhalve (!) meter hoog springen en mestkevers kunnen wel duizend keer hun eigen gewicht tillen. Kom vanaf dinsdag 21 november al die Pietenmanieren leren in Natuurmuseum Brabant, want we hebben een fantastische Sinterklaastocht voor je met nieuwe opdrachten! Het blijft trouwens niet bij kijken, we gaan vooral DOEN. Want stilzitten, daar doen Pietjes niet aan. Een actieve tocht voor Pietjes-in-wording.

Voordat Pieten elke avond op pad kunnen om al die cadeautjes bij jullie thuis te brengen, hebben ze allerlei trucjes geleerd. Dat is ook wel nodig, want ze moeten stapels pakjes kunnen sorteren en tillen, de weg terugvinden, op daken klimmen en onthouden wie welk pakje krijgt. Gelukkig zie je in de natuur allerlei “Pietjes” terug, waar de echte Pieten van alles van hebben geleerd. De zalm kan bijvoorbeeld altijd de weg terugvinden in die gigantische zee. Een olifant onthoudt echt alles en de mestkever is kampioen gewichtheffen: die tilt zo 1114 keer zijn eigen gewicht! Kun jij dat ook? Kom het uitproberen tussen 21 november en 3 december!

Sneeuwhazen en chocoladememory
Ben je tussen de 4 en 7 jaar en heb je zin om je te verstoppen als een sneeuwhaas of om memory te spelen met chocoladeletters? Kom dan in Natuurmuseum Brabant de vernieuwde stoomcursus Pietenmanieren volgen. Als je het goed doet, krijg je je eigen Aap Noot Piet-diploma! Er zijn twee tochten: voor degenen die nog niet kunnen lezen, en eentje voor diegenen die het al wel (een beetje) kunnen. O ja, hulptroepen meenemen mag natuurlijk altijd.

58GFCS