Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Beleef Ontdek Samen: BOS is een feest voor je zintuigen

BOS (Beleef Ontdek Samen) is een belevenis die meeverandert met de seizoenen. Vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Elke drie maanden verandert BOS in een ander landschap. Zelfde zaal, maar telkens totaal anders. Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders!

Magisch
BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen seizoensdieren bij je voeten, en afhankelijk van het jaargetijde valt er sneeuw of zie je paddestoelen groeien. 

Innovatief
Het meest bijzondere noemden we al: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en blaadjes uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend
Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Bij de opdrachtenkastjes kun je opdrachten doen die passen bij het jaargetijde. Leren vliegen als een groep spreeuwen bijvoorbeeld, samen spelen met spinnen of net zo goed “memory” spelen als de Gaai met z’n fenomenale geheugen. Een feest voor je zintuigen!

58GFCS