Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Beleef Ontdek Samen: BOS is een feest voor je zintuigen

BOS (Beleef Ontdek Samen) is een belevenis die meeverandert met de seizoenen. Vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Elke drie maanden verandert BOS in een ander landschap. Zelfde zaal, maar telkens totaal anders. Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders.

Magisch
BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen jonge eendjes bij je voeten, je ziet kikkerdril en vogels voorbij komen en je kunt zelf lentevogels nadoen. Bij de opdrachten kun je vlinders in je buik voelen, regenbogen ontdekken of spelen met wolkenvormen. Of doe je liever de bijendans?

Innovatief
Het meest bijzondere noemden we al: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en blaadjes uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend
Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Springen als een kikker, kijken door de ogen van een mol of door een kikkerbril of onderzoek doen naar zomerwarmte, het kan allemaal!

Vanaf 19 juni is de zomer aangebroken en ziet het er weer compleet anders uit dan in de lente. Kom je het ook ontdekken?

58GFCS