Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Beleef Ontdek Samen: BOS is een feest voor je zintuigen

BOS is een belevenis die meeverandert met de seizoenen. We startten als herfstbos vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Uniek: daarna veranderde BOS in een winters landschap. En nu is het een fris lenteBOS! Zelfde zaal, maar dan totaal anders. Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders.

Op de tweede verdieping van Natuurmuseum Brabant dwaal je door BOS (Beleef Ontdek Samen). Deze experience heeft alles te maken met de vier seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Dat is nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse musea!

Magisch
BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen jonge eendjes bij je voeten, je ziet kikkerdril voorbijkomen en in de lente kun je allerlei opdrachten doen die passen bij het seizoen: de bijendans doen, geluiden van dassen beluisteren of leren hoe een slakkenhuisje groeit. 

Innovatief
Om meteen met het meest bijzondere te beginnen: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en blaadjes uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend
Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Je wilt ontdekken hoe de regenboog ontstaat, in het konijnenhol kruipen of spelen met spechten. 

Vanaf 28 maart is de lente aangebroken en ziet het er weer compleet anders uit dan in de winter. Kom je het ook ontdekken?

58GFCS