Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Beleef Ontdek Samen: BOS is een feest voor je zintuigen

BOS (Beleef Ontdek Samen) is een belevenis die meeverandert met de seizoenen. Dit keer zijn we het jaar rond: we startten als herfstbos en dat is het nu weer. Vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Uniek: in december veranderde BOS in een winters landschap. Daarna volgde een fris lenteBOS, en tenslotte een zinderend zomerBOS! Zelfde zaal, maar telkens totaal anders. Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders.

Magisch
BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen paddenstoelen bij je voeten, je ziet eekhoorntjes en mieren voorbijkomen en in de herfst kun je allerlei opdrachten doen die passen bij het seizoen: een egelvachtje voelen, leren vliegen als een groep spreeuwen, blaadjes laten groeien, weergeluiden maken...

Innovatief
Het meest bijzondere noemden we al: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en blaadjes uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend
Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Je wilt ontdekken hoe de regenboog ontstaat, in het konijnenhol kruipen of spelen met egeltjes. 

Vanaf 19 december is de winter aangebroken en ziet het er weer compleet anders uit dan in de herfst. Kom je het ook ontdekken?

58GFCS