Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Brabant in de Ban van Buiten

Brabants landschap: uitzonderlijk landschap

Brabant in de Ban van Buiten

Brabant in de Ban van Buiten is één van de permanente tentoonstellingen van Natuurmuseum Brabant. De tentoonstelling is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject tussen Natuurmuseum Brabant, het Brabants Landschap en het Belgische Kempens Landschap. 

In de sfeervolle zaal is de schoonheid en diversiteit van het Brabantse landschap en de bewoners te zien. Bezoekers krijgen een bijzondere kijk op de flora en fauna van de provincie. Ook nodigt de tentoonstelling uit om op pad gaan naar de vele mooie en interessante plekken die de provincies Noord-Brabant en Antwerpen te bieden hebben. 

 

Kom mee naar Buiten maar kom eerst binnen in Natuurmuseum Brabant! 


Het Brabantse landschap is uitzonderlijk door zijn grote diversiteit aan landschapstypen, flora en fauna. Deze diversiteit leent zich uitstekend voor een zes mooie vitrines met de zes landschapstypen die deze provincie zo bijzonder maken. 

Vitrines
Grote vitrines met poten van echte boomstammen zijn het toneel voor de ontstaansgeschiedenis van het Brabantse landschap maar ook voor de verschillende landschapstypen met de huidige bewoners. Bewonder de vele fossielen en kijk recht in de ogen van een ganzenfamilie of van een bever. Maar ontdek ook de ontelbare plantensoorten die Brabant rijk is.

58GFCS