Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

De Reis

De Reis
De Reis is een tentoonstelling in vier zalen over het boeiende leven van dieren en planten met een vette knipoog naar de mens. Tijdens de reis kun je veel doen en zien, zoals meefietsen met reizende dieren, terugkruipen in de baarmoeder, een dansje leren of kijken wie het sterkste of slimste is. Je verveelt je geen moment. De tentoonstelling bestaat uit de zalen 'Hoezo seks?', 'Van hot naar her', 'Spelenderwijs/Kikker' en 'Uitsterven'. Alle zalen zijn met elkaar verbonden door een heuse trein die je telkens naar een ander station in het leven brengt.

Hoezo seks?
In Hoezo seks? stuit je direct op een paar levensechte, parende leeuwen. Verderop krijg je de kans om penissen van onder andere een neushoorn, varken en een walrus eens goed te bekijken. Daarna kruip je terug in de baarmoeder om nog eens het geruststellende gebonk van de moederschoot te ervaren.

Van hot naar her
Ieder levend wezen heeft behoefte aan een eigen plekje. Van hot naar her gaat over de zoektocht naar het vinden van een veilig thuis en over de onweerstaanbare drang om te reizen. In de woningen en nesten in het midden van de zaal heeft ieder dier zijn favoriete plekje gevonden. En er is een fietsspel waarop je fietst zover als dieren reizen.

Spelenderwijs / Kikker is hier!
Al spelend ontdek je de wereld om je heen. Spelen is leren en leren is een serieuze zaak. In deze tentoonstelling maken onze allerkleinste gasten op speelse wijze kennis met grote zaken als angst, liefde en vriendschap. Kikker en zijn vriendjes zijn dol op spelen, feesten en de natuur. Peuters en hun ouders kunnen zich helemaal uitleven in de wereld van Kikker.

Uitsterven
De evolutie kent verschillende uitsterfperioden en dit wordt geïllustreerd met meer dan honderd fossielen. De zaal toont bijzondere stukken uit de collectie, o.a. de Ichtyosaurus en de holenbeer.

58GFCS