Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

tot en met woensdag geen OO - zone...

Helaas- net nu de meivakantie begint, hebben we te maken met een aanzienlijk technisch probleem in de OO-zone. Dat betekent dat er vooralsnog tot en met woensdag 26 april geen computers gebruikt kunnen worden. De zaal is toegankelijk en de gewone onderdelen kunnen wel gebruikt worden. Daarnaast organiseren we, om het leed te verzachten, extra activiteiten als Braakbalpluizen/Oertijdlab en een Bottentocht. Excuses voor het ongemak en hopelijk toch tot snel...!

Lees meer

Koningsdag in Tilburg

Heel Tilburg kleurt oranje deze donderdag: koning Willem-Alexander viert zijn vijftigste verjaardag in onze stad! Natuurmuseum Brabant is die dag open, en je kunt op die dag met z'n tweeen voor de prijs van één naar binnen (goedkoopste kaartje gratis!). Wel hebben alle festiviteiten gevolgen voor de bereikbaarheid: het beste bereikt u het museum via Tilburg-West. Kijk voor de bereikbaarheid op de speciale pagina van de gemeente. 
PS: ook zo'n leuk masker op met Koningsdag? Je kunt er eentje halen bij het museum en bij de VVV!

Lees meer

lente in BOS!!

De lente in BOS is losgebarsten! Vanaf nu draait alles om groeien, verliefd worden, regenbogen, hazen...kortom allemaal lente-onderwerpen, opdrachten en dieren. We kunnen niet wachten op de echte lente buiten... 
Wil je wat meer weten over BOS, kijk dan in het filmpje. Maar in het echt is de zaal nog veel leuker!! 

Lees meer

nieuwe Vossenstrekenroutes gelanceerd!

Feest bij Vossenstreken: er zijn weer twee nieuwe routes gelanceerd. Eentje bij Kasteel Heeswijk (Heeswijk-Dinther) en eentje bij Landgoed Mattemburgh (Hoogerheide). En bij deze lancering was buitenbaas Robin zelf ook aanwezig bij Kasteel Heeswijk! Hij werd enthousiast begroet door de aanwezigen. Kijk voor alle informatie over de huidige routes op de site van Vossenstreken 

Lees meer

Robin en Vos op Voorjaarsfestival

Afgelopen zondag waren Robin en Vos van Vossenstreken op het Voorjaarsfestival van Stichting Op Groene Voet. Hij speelde mee met de kinderen tijdens het bijenballen draaien, vogelhuisjes maken, leren zaaien en allerlei lekkere dingen proeven. Het was een succes, erg leuk al die belangstelling en positieve reacties! 

Welkom

Welkom op de website van Natuurmuseum Brabant. Hier vindt u alle informatie over het museum: van tentoonstellingsinformatie tot openingstijden. Kom natuuronderzoek doen in de OO - ZONE, de potvis bewonderen of een (gratis) ontdektocht volgen. Of mammoetsluipen in IJstijd!. In Natuurmuseum Brabant zit je met je neus op de natuur! Superleuk voor de hele familie. Niet voor niets verkozen tot beste kidsproof museum van Noord-Brabant!
Kijk snel verder voor onze tentoonstellingen en andere activiteiten. Tot binnenkort!

Bezoek het museum

Wilt u ons museum komen bezoeken, klik dan op de onderstaande links om snel alles te vinden wat u nodig heeft:

Twitter Facebook Youtube

@natuurmuseumbra

NMB Karina Roovers

Er zijn namelijk ook genoeg leuke binnenactiviteiten in Tilburg! https://t.co/b1bxUDRTid

NMB Karina Roovers

Met o.a. vrijkaartje voor het museum! 😀 https://t.co/SPLWZABoCO

Agenda

Bekijk volledige agenda

Uitgelicht / April

Sponsoren

58GFCS