Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Kikker is hier!

Tienduizenden Nederlandse kinderen –en hun ouders- groeiden op met de Kikkerboeken van Max Velthuijs. Inmiddels bestaat Kikker al 30 jaar en is hij niet alleen in Nederland beroemd: samen met zijn dierenvriendjes beleeft hij zijn avonturen in meer dan 57 landen. En ze zijn dol op de natuur. Wij ook! Alle reden dus om Kikker een plek in Natuurmuseum Brabant te geven.

Twaalf Kikkerboeken schreef Max Velthuijs, en het zijn stuk voor stuk prachtige themaverhalen op zich. Ze maken grote zaken bespreekbaar voor kleine kinderen. In Kikker en het vogeltje wordt de dood besproken, kinderen herkenden angsten in Kikker is bang en ook Kikker wordt wel eens verliefd. En er wordt vooral ook veel gespeeld! In de tentoonstelling kunnen kinderen zich dan ook helemaal uitleven: in Kikkers huisje rondscharrelen, appels plukken, een silhouettenpuzzel maken, verschillen zoeken of een eigen taart bouwen. Maar ook een memoryspelletje doen, verkleden als Kikker of misschien wel even met een boekje of filmpje rustig in een hoekje gaan zitten...? 

De Kikkertentoonstelling is tot 2 april 2019 in het museum te zien, en gaat dan 3 weken dicht voor een verbouwing. Daarna weer open! 

58GFCS