Gepubliceerd op 23 juni 2017

23 september: Brabant Nacht

over sekseverschillen, jaloezie en overspel

Op 23 september opent Brabant haar deuren tijdens de meest mysterieuze en spannendste uren van het etmaal. Ontdek de Brabantse iconen in het donker! Natuurmuseum Brabant biedt in de Tilburgse arrangement de mogelijkheid om achter de schermen van het museum te kijken. En al wandelend te luisteren en te filosoferen over mannen en vrouwen, jaloezie, overspel, relatievormen en oermensen.

Op 23 september is het Brabant Nacht, een mooie manier om Brabant in het donker te ontdekken. En dan zien steden en gebouwen er heel anders uit!
Ook Tilburg doet mee met een mooi en avontuurlijk programma. Een van de keuzes binnen het arrangement is een verrassend bezoek voor en achter de schermen van Natuurmuseum Brabant. Er is maar een beperkt aantal plaatsen! Reserveer dus snel via https://www.visitbrabant.nl/nl/brabantnacht/tilburg

Glad ijs
Directeur Frans Ellenbroek leidt de bezoekers rond en vertelt onderweg o.a. over ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’ in de natuur. Natuurlijk gaat hij daarbij in op de leuke en minder leuke verschijnselen als jaloezie, overspel, relatievormen en typisch mannelijke en vrouwelijke geaardheden en karaktereigenschappen. Op een toegankelijke en humorvolle manier begeeft hij zich op dit gladde ijs, en nodigt hij zijn publiek uit om samen uit te zoeken waarom we weliswaar moderne mensen zijn, maar voor een heel groot deel gewoon nog ‘oermens’.
Het bezoek is inclusief een hapje en drankje na afloop van de tocht.