Gepubliceerd op 06 juni 2017

gezocht: landschapsherinneringen

Je voelt je altijd verbonden met het landschap waarin je bent opgegroeid

Op vrijdag 24 november wordt de nieuwe tentoonstelling ‘Mijn Brabant, jouw Brabant’ geopend. Tegelijk wordt ook het 85-jarige jubileumfeest van Brabants Landschap gevierd. In deze tentoonstelling draait het allemaal om herinneringen aan het Brabantse Landschap van inwoners van Brabant, maar ook van bezoekers van buiten de provincie. Je voelt je namelijk altijd verbonden met het landschap waarin je bent opgegroeid. Het heeft bijgedragen tot wie je geworden bent. Voor veel mensen zitten delen van het Brabantse landschap dan ook vol gebeurtenissen, indrukken en herinneringen.

Herinneringen worden vaak met foto’s en/of filmpjes vastgelegd om later nog eens mijmerend terug te kunnen kijken. Of ze worden onderdeel van prachtige verhalen over vroeger.

Wij zijn op zoek naar deze foto’s, filmpjes en verhalen over de natuur en het landschap in Noord-Brabant. Heeft u nog een mooi verhaal of een bijzondere foto? Deel dan uw (jeugd)herinneringen met ons en andere mensen! Uw herinnering maakt kans opgenomen te worden in de tentoonstelling of in het nieuwe handboek van Brabants Landschap.
We horen graag van u via communicatie@natuurmuseumbrabant.nl. Vermeld wat u kunt aanbieden en uw NAW-gegevens. Als u vragen heeft kunt deze via dit adres ook natuurlijk kwijt!

Alle bijdragers aan de tentoonstelling of boek worden uitgenodigd voor de speciale openingsdag van de tentoonstelling op zondag 26 november.

De tentoonstelling ‘Mijn Brabant, jouw Brabant’ is een samenwerkingsproject tussen Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap(B)

Fotocredits: BHIC – Kapelaan van Hoof 1957 Den Dungen