Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur
Gepubliceerd op 11 januari 2018

Loeks van der Veen nieuwe voorzitter

Natuurmuseum Brabant heeft een nieuwe voorzitter. Per 1 januari is Loeks van der Veen Jan Melis opgevolgd, die meer dan acht jaar voorzitter was. Econoom Van der Veen (61) brengt een schat aan bestuurlijke ervaring mee naar het museum, aangevuld met het nodige enthousiasme: “Tilburg is een mooie, steeds sterker wordende stad en Natuurmuseum Brabant is daarin een van de pareltjes."

Onder het voorzitterschap van Jan Melis maakte het museum aan de Spoorlaan een sterke ontwikkeling door. Hoewel er ook enkele – financieel – zware jaren waren, stegen de bezoekcijfers gestaag tot het recente bezoekersrecord van bijna 76.000 in 2017. Het familiemuseum timmert stevig aan de weg met succesvolle tentoonstellingen (met name BOS en de OO – zone zijn publiekstrekkers), natuuractiviteiten en de wandelapp Vossenstreken. Recent werd de tentoonstelling Jouw Brabant, mijn Brabant- een landschap vol herinneringen geopend.

Loeks van der Veen woont al ruim veertig jaar in Tilburg. Na jarenlange ervaring met bestuurswerk en toezichthoudende rollen in de sectoren zorg en sport, verheugt hij zich op de taak in de culturele sector. Aan hem de uitdaging om het huidige succes samen met bestuur, directie en medewerkers van Natuurmuseum Brabant verder te bestendigen en uit te bouwen.

58GFCS