Gepubliceerd op 02 januari 2019

meer dan 70.000 bezoekers in 2018

derde jaar op rij boven de 70.000 bezoekers

70.355 bezoekers passeerden de ontvangstbalie van Natuurmuseum Brabant in 2018. Dat zijn er 5000 minder dan in het absolute recordjaar 2017, maar nog altijd een prachtig resultaat. Zeker gezien de omvangrijke werkzaamheden in de Spoorlaan, die de bereikbaarheid van het museum behoorlijk beinvloedden.
Of de cijfers de landelijke trends volgen, is nog niet bekend: de Museumvereniging heeft nog geen cijfers over 2018 gepubliceerd.

Het hele jaar was de Spoorlaan volledig of gedeeltelijk opengebroken. Het fietspad verdween en kwam weer terug, het busstation verhuisde, het Stationsplein verbouwd en de parkeerplaatsen verdwenen. Tegelijkertijd verhuisde ook het stadskantoor naar de Spoorlaan, waardoor parkeergarage de Knegtel doordeweeks vrijwel altijd vol zat. Zeer lastig als je zoveel schoolklassen en bezoekers ontvangt.

Ondanks alle verbouwingsactiviteiten wisten mensen de weg naar het museum uiteindelijk toch te vinden. We zijn heel trots en bedanken alle bezoekers voor dit mooie resultaat!

foto: Roel Diepstraten