Gepubliceerd op 15 oktober 2016

Natuurmuseum Brabant beste kidsproof museum van Brabant!

Natuurmuseum Brabant uit Tilburg is opnieuw door 6.000 jeugdige Museuminspecteurs verkozen tot het "Kidsproof Museum van Noord-Brabant!". Met ruim 11.000 inspecties door Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar) zijn de Nederlandse musea het afgelopen jaar massaal gekeurd door de jongste generatie. Het Pieter Vermeulen Museum uit Driehuis werd verkozen tot het kindvriendelijkste museum van heel Nederland.

In totaal mogen dit jaar maar liefst 58 musea verspreid over het hele land zich kidsproof noemen. Deze musea werden 14 oktober bekendgemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en kregen een bijbehorende award met officiële certificatie. Per provincie werd de winnaar bekend gemaakt en uiteindelijk is het Pieter Vermeulen Museum uit Driehuis dus gekozen tot “Het Kidsproofmuseum 2016”.

Natuurmuseum Brabant wordt geroemd door de inspecteurs om de proefjes die je er kunt doen. “Alsof je in de oertijd afkruipt op een mammoet, zo leer je hoe je aan voedsel moest komen”, aldus een inspecteursrapport.

Ivo Thom van der Veen uit Doesburg werd verkozen tot Museuminspecteur van het jaar. Hij heeft deze titel verdiend door zijn gedegen inspecties waarmee hij een groot aantal stemmen wist te vergaren via museumkids.nl.
Het is de vijfde keer dat musea door Museuminspecteurs worden beoordeeld. Deze Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar) weten als geen ander waar een Kidsproofmuseum aan moet voldoen.

Vijfde keer
Het is de vijfde keer op rij dat Natuurmuseum Brabant tot beste kidsproof museum van Noord-Brabant wordt gekozen. Het cijfer varieerde van een 8,6 tot een 8,9 en vorig jaar miste het museum op driehonderdste na de eerste plaats landelijk.