Gepubliceerd op 11 mei 2018

Nieuwe directeur Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant heeft een nieuwe directeur. Fiona Zachariasse volgt Frans Ellenbroek op, die na bijna veertig jaar met pensioen is. Zachariasse (50) brengt aanzienlijke museale, educatieve en bestuurlijke ervaring mee naar Tilburg, die ze goed kwijt kan bij het succesvolle familiemuseum. ‘Wie kennis maakt met de natuur begint aan een ontdekkingsreis die levenslang blijft boeien!’.

Zachariasse heeft een universitaire achtergrond in de Archeologie, Museologie en Klassieke Letteren. Ze begon haar carrière in Museum Kasteel Wijchen, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de verzelfstandiging van het museum en het plannen en realiseren van de collecties en de educatie. In 2009 werd ze afdelingshoofd Collectie, Presentatie en Educatie in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. In deze functies deed ze ruime ervaring op in de museumwereld, en op het gebied van tentoonstellingen en educatie. Daarnaast heeft ze een breed netwerk in de Noord-Brabantse cultuursector. Ze is adviseur van de Cultuurraad Eindhoven en Erfgoed Brabant, en heeft toezichthoudende ervaring bij diverse culturele instellingen.