Gepubliceerd op 16 december 2016

Vossenstreken nu ook in Tilburg!

Spannend wandelen in Tilburg-Centrum en Moerenburg

Wandelen saai? Echt niet! Zeker niet met de wandelapp Vossenstreken, de leukste wandelapp voor families. Je hoeft alleen maar de gratis app te downloaden en je kunt op pad. Dat kon al in een paar buitengebieden, maar vanaf 18 december ook binnen de Tilburgse stadsgrenzen. Sterker nog, zelfs in Tilburg Centrum kun je de natuur in!
Op zondag 18 december werden twee Tilburgse wandelingen van Vossenstreken feestelijk gelanceerd door wethouder Mario Jacobs (Natuur, Groen en Milieu). Nieuwsgierig? De app is gratis te downloaden via de Appstore of de Google Playstore en je kunt meteen van start!

Pal voor de kerstvakantie lanceerde wethouder Mario Jacobs de twee Tilburgse routes van Vossenstreken.
In de Tilburgse routes leer je van alles over duiven, roodborstjes, water, wilgen en dierenbewegingen. Onderweg pik je ook nog eens een heleboel natuurweetjes en Tilburgse stadsgeschiedenis op. Nu Vossenstreken wordt uitgebreid met Tilburgse routes, is de wandelapp voor iedereen in de omgeving uit te proberen!

Wat is Vossenstreken?
Vossenstreken is een superleuke app voor de hele familie met verrassende routes, die het hele jaar door te lopen zijn. En omdat er in Tilburg ook een heleboel (stads)natuur te ontdekken is, zijn er in totaal vier Tilburgse routes ingepland. De andere twee (Stadsbos 013 en Regiopark Noord) gaan volgend jaar rond de zomer van start.

Badges voor leuke prijzen
Vossenstreken werd ontwikkeld door Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap met het doel om gezinnen meer in contact brengen met de natuur. De afgelopen maanden gingen er al enkele routes online en in de loop van 2017 komen daar nog eens negen nieuwe routes bij.

In alle routes komt één centraal figuur terug: buitenbaas Robin. Hij is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij geholpen moet worden door de kinderen. Als beloning kunnen kinderen badges verdienen, die later in te wisselen zijn voor leuke prijzen.

Steeds nieuwe wandelingen
Wie de gratis app downloadt, kan meteen van start in het gekozen gebied. Ter plekke is er de keuze uit verschillende thema’s die uniek zijn voor het gebied: ijsvogels bijvoorbeeld, of vleermuizen, of soldaten. Op die manier kunnen de wandelingen ook meerdere keren gelopen worden en zijn ze telkens weer anders.
De eerste routes die nu te downloaden zijn, liggen in Mill (NL) en in het Belgische Averbode en Duffel. Daarnaast gaat tegelijk met Tilburg de route in Nemerlaer (bij Haaren) van start.

Nieuwsgierig? Op de sites van de organisaties is meer informatie te vinden. Alle informatie over de app is te vinden op www.vossenstrekenapp.com.