Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur
Gepubliceerd op 14 augustus 2017

(zomer)vakantie!

onverwacht regen of nog zin in een leuke dag?

Nog op zoek naar een leuke invulling voor een 'losse' dag, of voor een "binnenplan" als het -onverwachts- regent? Denk dan vooral aan Natuurmuseum Brabant! Theedrinken met Kikker, de zomer beleven in BOS, mammoetjagen in IJstijd! of natuuronderzoeker worden in de OO - zone. Alles even leuk, voor iedereen iets te doen. In de zomervakantie ook op maandagen geopend.

Vakantie betekent (o.a.) alle tijd om volop te spelen en leuke dingen te doen. Over leuke dingen doen gesproken: staat Natuurmuseum Brabant ook op je lijstje? Daar kun je op vakantie naar de IJstijd!. Je kunt er op mammoetjacht en komt onderweg sabeltandtijgers en Neanderthalers tegen. Hou je meer van de seizoenen? Ga dan aan de slag in BOS, ontdek van alles dat met de zomer te maken heeft. Kleuren, projecties, dieren en opdrachten: alles staat in het teken van de zomer. 
Theedrinken doe je tussendoor bij Kikker. Of je wordt natuuronderzoeker in de OO – ZONE, waar je met een speciale onderzoekspas allerlei leuke onderzoekjes kunt doen. Teveel om op te noemen dus! Het museum is niet voor niets (voor de vijfde keer op rij) beste kidsproof museum van Noord-Brabant en tweede van Nederland. En genomineerd voor de internationale Children in Museums Award 2017.

OO – ZONE en BOS
In Natuurmuseum Brabant verveel je je geen moment. Je kunt er bijvoorbeeld in de OO - zone meer dan tweeduizend objecten zien en –nog leuker- je mag ze ook uit de lades halen met je speciale onderzoekspas! Die pas is voor bezoekers vanaf acht jaar, de vitrines zijn uiteraard voor jong en oud. Wil je ook zoiets doen maar ben je nog te klein? Dan is BOS echt iets voor jou! OOk hier kun je zelf aan de slag met opdrachtenkastjes, die met een speciale tak opent. En je helpt meteen onze museumBOOM mee groeien.

Toch te warm? Dan is IJstijd! misschien meer je ding, met Neanderthalers en mammoeten.
De kleintjes zien op de tweede etage de boekjes van kinderboekenheld Kikker tot leven komen, compleet met huisje en appelboom. En dan is er ook nog het vijftien meter lange skelet van een potvis. Kortom, je vermaakt je wel, of je nou 3 bent of 83.

Hongerig en moe geworden? Probeer dan in het café een tosti krokodil of versier je cupcake als een dier. En dan weer verder ontdekken!

Vossenstreken
Is het dan toch ineens mooi weer? Ook dan heeft het museum veel te bieden: kijk dan vooral op vossenstrekenapp.com! Spannende wandelingen in mooie gebieden, met onderweg allerlei leuke opdrachten. 

Algemene informatie
Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover Tilburg CS en het busstation. De openingstijden zijn maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur (in de zomervakantie vanaf 10 juli ook de maandagen geopend!). Kijk hier voor de actuele openingstijden of bel 013 5353935.

58GFCS