Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant: hoe kom je er?

Openbaar vervoer, fiets of te voet
Met het openbaar vervoer, op de fiets of te voet is Natuurmuseum Brabant makkelijk bereikbaar. Het museum ligt tegenover Tilburg CS.

Voor uw navigatie: het adres is Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg.

Per auto

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Onze parkeerplaats op het voorterrein van het museum is niet altijd beschikbaar. Neemt u voor alle zekerheid contact op met het museum!

Er is volop (betaalde) parkeergelegenheid in de directe omgeving van het museum. Voor het museum kunt u op straat parkeren, maar de parkeertijd is maximaal één uur. Niet genoeg om het museum te zien! Betalen kan met pin en met de app.
Het allerhandigst (en relatief voordelig) is parkeergarage Knegtel, vlakbij het museum. Let op, u kunt hier alleen met pin betalen! Alternatieve parkeerplaatsen vindt u aan de achterzijde van het station (u kunt dan door het station naar het museum lopen).
TIP:
 Bij de receptie van het museum kunt u een uitrijkaart kopen voor het speciale tarief van 4,50 euro. Daarvoor kunt u uw auto 24 uur laten staan. Dus kunt u voor hetzelfde tarief ook na het museumbezoek nog even de stad in of een ander Tilburgs museum bezoeken. Mooi meegenomen! Vraag ernaar bij de receptie.

Parkeergarage Knegtel
Gasthuisring 60
5041 DT Tilburg

Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant loopt u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand. 

Routebeschrijvingen (auto):

Vanuit het noorden (Waalwijk/Efteling)

U rijdt Tilburg binnen via de A261Bij de rotonde gaat u rechtdoor tot over het spoorwegviaductOnderaan het viaduct slaat u bij Westpoint (een hoog flatgebouw) linksaf (Hart van Brabantlaan)Bij het vierde verkeerslicht slaat u linksaf naar parkeergarage Knegtel (Gasthuisring)U kunt parkeren in parkeergarage Knegtel (direct aan uw rechterhand)Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Vanuit het oosten (Den Bosch / Eindhoven)

U neemt afslag Tilburg / Hilvarenbeek, rechtsaf richting Centrum (Kempenbaan, Ringbaan Oost)

Voor het spoorwegviaduct slaat u linksaf, richting Station (Spoorlaan). Natuurmuseum Brabant staat vanaf hier aangegeven met blauwe borden.

Als u niet verder rechtdoor mag slaat u rechtsaf naar het NS-plein

Daarna meteen linksaf, Burgemeester Brokxlaan

Rijdt deze helemaal uit tot u aan uw rechterhand een grote vestiging van AH ziet; daar voorbij slaat u linksaf

Dan direct nog twee maal linksaf, u komt dan op de Gasthuisring en ziet aan uw rechterhand meteen de parkeergarage Knegtel

Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Vanuit het westen (Breda / Goirle)

U neemt de afslag Tilburg/Goirle (afslag 11) en volgt Tilburg Centrum/Centraal Station; u komt dan op de Ringbaan West (let op uw snelheid, 50 km/uur)Bij Westpoint (een hoog flatgebouw rechts) slaat u rechtsaf, richting centrum (Hart van Brabantlaan). U kunt parkeren in parkeergarage Knegtel aan de Gasthuisring (vierde stoplichten linksaf) Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand

Vanuit het zuiden (Hilvarenbeek/Beekse Bergen)

Neem de N269 naar Tilburg en volg de borden 'centrum'

Rechtdoor rijdend komt u op de Ringbaan Oost

Voor het spoorwegviaduct slaat u linksaf, richting Station (Spoorlaan). Natuurmuseum Brabant staat vanaf hier aangegeven met blauwe borden

Als u niet verder rechtdoor mag slaat u rechtsaf naar het NS-plein

Daarna meteen linksaf, Burgemeester Brokxlaan

Rijdt deze helemaal uit tot u aan uw rechterhand een grote vestiging van AH ziet; daar voorbij slaat u linksaf

Dan direct nog twee maal linksaf, u komt dan op de Gasthuisring en ziet aan uw rechterhand meteen de parkeergarage Knegtel.

Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Tilburg timmert (figuurlijk én letterlijk) stevig aan de weg, bijvoorbeeld in het Spoorzone-gebied. Het kan dus zijn dat er tijdelijk wegwerkzaamheden zijn op de route naar of in de omgeving van het museum. Voor de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden en/of parkeren kunt u het beste terecht op http://openbarewerken.tilburg.nl/  en de site van de Spoorzone. 

58GFCS