Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

toegankelijkheid

Vraagt u zich af of het mogelijk is om met een mobiele beperking ons museum te bezoeken? Begrijpelijk. Wanneer u onafhankelijke informatie wilt, kunt u onze toegankelijkheidsgegevens vinden op de website van Toegankelijk Brabant.
Tijdens de ANWB-Museumcheck kregen we een 8,3 voor toegankelijkheid. 

Graag rollen we ook zoveel mogelijk de rode loper uit voor mobiel beperkte bezoekers. Het museum beschikt over een leenrolstoel, een leenrollator, een lift en een mindervalidentoilet (1e verdieping).

Onder voorbehoud is er een parkeerplaats op het terrein beschikbaar. Heeft u een invalidenparkeerkaart? Belt u voor uw bezoek dan even met het museum (013-5353935).
**Helaas is deze parkeerplaats in verband met de werkzaamheden op de Spoorlaan niet altijd beschikbaar. Neemt u voor alle zekerheid van tevoren contact met ons op. 


Ook (hulp)honden zijn van harte welkom in het museum, mits aangelijnd en kindvriendelijk. 

Komt u met een scootmobiel? Dan is het goed om even op de afmetingen van de lift te letten. Deze is 110 breed en 130 cm diep, waarbij de netto deurdoorgang 90 cm is. Het blijkt dat sommige nieuwste typen scootmobiel een extra hendel aan de voorkant hebben, waardoor de scootmobiel te breed wordt voor de lift. Aarzel niet om bij twijfel contact op te nemen met het museum!

Alle informatie over de ANWB Museumcheck staat op https://www.anwbvrijwilligers.nl/museumcheck.

58GFCS