Natuurmuseum Brabant

Beste kidsproof museum van Noord-Brabant (en tweede van Nederland!)
Museum is vandaag open
van 10.00 tot 17.00 uur

Voor kids!

Natuurmuseum Brabant is een familiemuseum, en dat betekent dat er veel aandacht is voor kinderen. Overal bij de tentoonstellingen zijn dingen te doen: knopjes, opdrachten of extra weetjes. Zo kun je mammoetjagen en "vuur maken" in IJstijd! , theedrinken in het huisje van Kikker en je verkleden als Kikker, meefietsen met reizende dieren in De Reis of zelf een 'wolventattoo' zetten in De Ware Wolf.

Maar het betekent ook dat we in het café producten op de kaart hebben die kinderen meestal heel lekker vinden, dat er iets te zien is op de wc, dat we proberen alles zoveel mogelijk goed zichtbaar te maken vanaf kinderhoogte en dat we ook een gastenboek voor kinderen hebben.

Verschillende leeftijden
Veelgehoorde vragen: Is het museum ook al leuk voor heel kleine kinderen? Of voor pubers van 13 die niets meer leuk vinden?
Wij vinden van wel, en gelukkig de meeste van onze bezoekers ook. Ons tentoonstellingsaanbod is zo samengesteld dat er voor verschillende leeftijden iets is waar kinderen van die leeftijd zich kunnen uitleven: spelenderwijs ontdekken.
Voor de kleintjes is dat Kikker is hier! , waar ze in het huisje kunnen spelen en hun groene held uit de boeken kunnen nadoen (tot 7 jaar). Maar ook in IJstijd! en De Reis is al veel te doen voor jongere kinderen.
Vanaf 8 jaar is de OO - zone een walhalla. Daar mag je zelf onderzoeksmaterialen uit een vitrinelade halen om er opdrachten mee te doen. Die opdrachten krijg je van een personage dat past bij jouw leeftijd. De Muzikant is er vanaf 8 jaar, de Groene Ondernemer vanaf 15 jaar. Zo is er voor elke leeftijd iets te doen. Ook als je nog niet zo snel leest of juist moeilijkere opdrachten wilt doen, want geen kind leert op dezelfde manier en in hetzelfde tempo.
Ook de Ware Wolf is een aanrader voor wat oudere kinderen, evenals De Reis.  

Was het bezoek geslaagd? Dat horen we graag, ook via museuminspecteurs. Was er iets minder geslaagd? Dan horen we het net zo graag, maar dan liever eerst via persoonlijk contact (info@natuurmuseumbrabant.nl) of 013-5353935.

58GFCS