Liefde voor natuur opdoen door de natuur te fotograferen

De vijftien sfeervolle werken in de mini- fototentoonstelling WE.Young.People.See.Nature tonen konikpaarden, zonnebloem, tranende franjehoed en een komkommerspin. Maar bijna nog mooier dan de foto’s zelf is de filosofie erachter: liefde voor natuur opdoen door diezelfde natuur te fotograferen, tijdens uitwisselingsweken in Polen en Nederland.

WE Young People See Nature is een kleine expositie met foto’s die gemaakt zijn in de Odra Delta in Polen, Zakopane (zuid-Polen), op Texel en Schiermonnikoog en op de Buisse heide. Per uitwisselingsproject wordt een week in Polen gefotografeerd en een week in Nederland. Doel is om jongeren meer te betrekken bij de natuur. En met succes, kijkend naar uitspraken van deelnemers: “Hier in Polen is nog echte natuur”, “het licht is hier heel anders” en “nu begrijp ik waarom mijn ouders op zondag naar het bos gaan”.

weyoungpeopleseenature.com