BOS-beleef ontdek samen

BOS-beleef ontdek samen

Magisch, innovatief en uitdagend: beleef de seizoenen in BOS! 

BOS! is een belevenis die meeverandert met de seizoenen. Elk seizoen een nieuw bos vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders!

Op de tweede verdieping dwaal je door BOS (Beleef Ontdek Samen). Deze tentoonstelling heeft alles te maken met de vier seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Dat is nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse musea!

Magisch

BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen blaadjes of vissen bij je voeten, je ziet eekhoorntjes, mieren en vogels voorbij komen en in de winter kun je bijvoorbeeld egeltjes in hun winterslaap onderzoeken.

Innovatief

Om meteen met het meest bijzondere te beginnen: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en blaadjes uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend

Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Je wilt ontdekken hoe de paddenstoelen of ijspegels aan je voeten ontstaan, in het konijnenhol kruipen, voelen aan een egelvachtje of samen spelen met spinnen. Een feest voor je zintuigen!

Nu een lenteBOS, medio juni verandert de zaal in een zomerBOS.