gezocht:vrijwilligers voor Natuurclub

Voor een wekelijkse natuurclub zoeken we natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun kennis te delen met kinderen van 8-10 jaar, 1-2 dagdelen per week. Iets voor jou?

Kinderen en natuur is een geweldige combinatie. De “natuurlijke” nieuwsgierigheid is er al, maar extra uitleg of begeleiding is welkom om de belangstelling aan te wakkeren tot echte natuurliefde. Daarom werken verschillende organisaties samen in Natuur om de Hoek, een project om kinderen in een natuurclub mee te nemen in de mooie wereld van de natuur in hun eigen wijk (en een beetje daarbuiten). De club wordt geleid door een clubbegeleider, maar we hebben daarbij extra ondersteuning en natuurkennis nodig. Daarom zoeken we natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun kennis te delen met kinderen van 8-10 jaar.

Wat is de natuurclub?

De natuurclub gaat elke week op een vaste dag op pad (meestal van 15.00 tot 16:30 uur). Het gaat om maximaal 20 kinderen van groep 6 en 7. Er is een vaste begeleider vanuit ContourdeTwern of Natuurmuseum Brabant, die zorgt voor de pedagogische kennis en die de inhoud van de lessen bepaalt.
Er zijn 25 clubbijeenkomsten per jaar, altijd op een vaste dag na schooltijd. De club gaat vrijwel altijd naar buiten, de eigen wijk en buurtparken in. Er wordt gewerkt met thema’s, maar soms wordt er gewerkt met een suggestie van de kinderen zelf. Ook worden soms externe experts gevraagd om een gastles te geven.

Wat ga ik dan doen?

We zoeken bij voorkeur iemand met natuurkennis. De begeleiders vanuit ContourdeTwern hebben interesse in natuur, maar hebben hier niet per se veel kennis over. Daarom is het fijn als de vrijwilliger wel natuurkennis heeft. De vrijwilliger legt uit over de natuur, helpt met vragen en begeleidt soms de helft van de groep voor een specifieke activiteit. Ook kan de vrijwilliger ideeën aandragen voor de inhoud.

Wat vragen we?

• Wekelijks beschikbaar op dezelfde dag of dagen, na schooltijd (nooit in de schoolvakanties)
  • Natuurkennis aanwezig
  • Affiniteit met de doelgroep: schoolkinderen van 8-10 jaar (ervaring met deze groep is een pre)
  • Woonachtig in Tilburg en omstreken (scholen zijn niet altijd goed bereikbaar met openbaar vervoer)
  • Eventueel bereid te helpen bij de gastlessen (een paar keer per jaar) onder schooltijd

Heb je interesse?

Stuur dan een mail aan Hanny van den Brand op H.vandenBrand@natuurmuseumbrabant.nl

De volledige tekst en aangesloten organisaties vind je in deze PDF.