weer kidsproof met 8,8!

We hebben weer een kidsproof award gekregen, met een 8,8! Museuminspecteur van het Jaar is Mpho, die ons 't leukste museum van Nederland vindt :-)

Op vrijdagmiddag 8 november werden in het themapark Archeon de Museumkids Awards uitgereikt. Welke Nederlandse musea zijn kidsproof, wie is de Museuminspecteur van het Jaar en wie wint de Museum Educatieprijs 2020? 

12.424 museuminspecties werden dit jaar ingevuld, door 4000 museuminspecteurs. Alle musea die tussen november 2018 en oktober 2019 60 of meer inspecties kregen met een gemiddeld cijfer van 8 of hoger, mogen zich Kidsproof noemen. Een echte publieksprijs dus! Winnaar werd Nemo met een 8,9, gefeliciteerd! 
Natuurmuseum Brabant kreeg de award voor het zevende jaar op rij met een 8,8 gemiddeld, een superhoog cijfer. 

Mpho Museuminspecteur van het Jaar
Twaalf kinderen streden om de titel Museuminspecteur van het Jaar. Winnares werd Mpho, die eerder in het Jeugdjournaal vertelde waarom Natuurmuseum Brabant het leukste museum van Nederland is. Dus stiekem voelen wij ons ook een beetje winnaar :-)  Kijk hier het filmpje met Mpho terug. 

Museum Catharijne Convent wint Museum Educatieprijs
De Museumeducatie Prijs is een tweejaarlijkse onderscheiding voor excellente samenwerkingsprojecten tussen musea en basisscholen. Het Catharijneconvent in Utrecht won de prijs met het project ' Sint Maarten Debat'. De jury prees het museum voor de sterke samenwerking tussen het museum en scholen: "Ze hebben de collectie los durven laten, het hele museum is betrokken bij het klassenbezoek en alle musea zouden dit kunnen doen, dus iedereen kan hier van leren."
Het Catharijneconvent wint met de prijs een bedrag van 45.000 euro, dat ze willen gebruiken om nog meer scholen te ontvangen.