Jubileum Kaaistoep uitgesteld!!

!! UPDATE 11 maart: in verband met het coronavirus en de geldende maatregelen is besloten om alle activiteiten rondom het jubileum van de Kaaistoep uit te stellen. Er is dus geen symposium, geen boekpresentatie en er zijn geen excursies op zaterdag 14 maart!

Tilburg, woensdag 11 maart

beste deelnemers,

Met pijn is ons hart, maar met ieders gezondheid in onze gedachten, is besloten om het KNNV symposium Citizen Science: 25 jaar natuuronderzoek in de Kaaistoep van aanstaande zaterdag 14 maart in Natuurmuseum Brabant uit te stellen. Dit is conform het actuele advies van de RIVM om sociale contacten in Noord-Brabant zo veel mogelijk te beperken.
Ook de presentatie van het gloednieuwe boek ‘De Kaaistoep’ wordt hiermee uitgesteld.

Uitstel, maar geen afstel
Op dit moment zijn wij van plan om de boekpresentatie te verplaatsen naar dinsdag 14 april aanstaande, en die te laten samenvallen met de bijzondere avondlezing van Paul van Wielink: De Kaaistoep: 25 jaar onderzoek, onderzoekers en biodiversiteit. Het een en ander is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Er wordt later een nieuwe datum voor het symposium gepland.

Meer informatie volgt later
Omdat dit een snel ontwikkelende situatie betreft, vragen wij uw begrip voor het feit dat wij op dit moment niet voor alle zaken een oplossing hebben. In de loop van volgende week, wanneer er besluiten zijn genomen over hoe het best om te gaan met boekbestellingen, aanbetalingen voor het symposium e.d., volgt verdere berichtgeving.

Wij hopen op uw begrip en proosten graag op een ander moment met u op 25 jaar onderzoek in de Kaaistoep!

Met vriendelijke groet,

redactie boek

organisatie symposium

bestuur

KNNV-afdeling Tilburg

Jubileum Kaaistoep
Al 25 jaar lang onderzoeken leden van de KNNV-afdeling Tilburg heel nauwkeurig de natuur in de Kaaistoep. Ondertussen zijn er maar liefst zo’n 9.000 verschillende soorten planten en dieren in het gebied gevonden, waaronder ook nieuwe soorten voor Nederland en zelfs voor de wereld. Aangezien dit uniek is in Nederland viert de KNNV-afdeling in 2020 deze mijlpaal met wandelingen, een fototentoonstelling, een symposium en een boek. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Natuurmuseum Brabant en de Kaaistoep
Natuurmuseum Brabant heeft een bijzondere band met de Kaaistoep, én met de onderzoekers. Beiden leveren een grote bijdrage aan (onder andere) de insectencollectie en het herbarium van het museum, dat van grote wetenschappelijke waarde is. Zo kan er volop studie worden gedaan, en de kennis plus de collectie blijven optimaal.
Het museum viert het jubileumfeest van de Kaaistoep dan ook graag mee! Er zijn speciale activiteiten ontwikkeld voor de schoolvakanties, waar bezoekers (jong én oud) aan mee mogen doen. Zo ontdek je in de zomervakantie iets bijzonders over vleermuizen en kun je in de herfstvakantie leuke onderzoekjes doen met paddenstoelen en spinnen. Superleuk wanneer je later in het jaar ook nog een beetje Kaaistoep wilt beleven!

De activiteiten worden voorafgaand aan de schoolvakanties bekendgemaakt op de website van het museum.