Wanneer gaat het museum weer open?

1 juni 10:00

Natuurmuseum Brabant is in elk geval tot de tweede helft van juni gesloten. Er wordt hard gewerkt om dan de deur weer open te zetten. De reden? We willen veilig en verantwoord openen, voor bezoekers én medewerkers.

Op dit moment werken we aan praktische aanpassingen om het museum weer te kunnen openen, zodanig dat we voldoen aan de voorwaarden van de Museumvereniging en de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we heel kritisch onderzoeken hoe bezoekers binnenkomen, welke routes ze (kunnen) volgen en wat ze allemaal aanraken - en dat is veel, in een doe-museum als het onze. Er moeten dus keuzes gemaakt worden wat we wel en niet kunnen aanbieden.
Ook moeten we rekening houden met het aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen mag en kan zijn, hoe zorgen we ervoor dat niet iedereen tegelijk aankomt, en hoe zit het met de toiletten en het museumcafé?

Het kost, kortom, tijd om te regelen dat jij als bezoeker weer veilig en ontspannen een paar uurtjes "uit" kunt zijn, en we willen er vooral voor zorgen dat dat een mooie en veilige ervaring wordt. Ook zijn we zuinig op onze eigen medewerkers. Dus we werken zorgvuldig en nemen de benodigde tijd.
Via de site wordt op korte termijn bekendgemaakt wanneer er online tickets kunnen worden gekocht! Het museum is alleen toegankelijk wanneer er van tevoren een dag en tijdstip wordt gereserveerd.

We verheugen ons erop om onze bezoekers weer te ontvangen- mét een zinderend zomerBOS en heel veel zin om weer leven in het museum te zien.