vanaf 30 oktober: Comedy Wildlife foto's in het museum

Ze duiken al overal op internet op: de precies goed getroffen wildlife-foto's van Comedy Wildlife. Vanaf 30 oktober zijn alle foto's exclusief in Natuurmuseum Brabant te zien!

Een chagrijnige schildpad met een baaldag, een blije vis en een lachende eekhoorn: de Comedy Wildlife finalisten 2020 zijn bekend. Er zit dit jaar zelfs een Nederlandse inzending bij: The Inside Joke van Femke van Willigen. En alle winnende foto’s, ruim veertig, komen weer naar Tilburg! Extra welkom nu we allemaal wel behoefte hebben aan wat meer humor.
Nog even geduld: vanaf 30 oktober, drie dagen na de bekendmaking van de winnaars, zijn ze in Natuurmuseum Brabant te zien. En dat is de moeite waard, want in het echt én allemaal bij elkaar zijn ze nog leuker dan online!

Drie jaar geleden kon Natuurmuseum Brabant de expositie exclusief naar Nederland halen. Met succes, zowel in het museum als op social media. De situaties en gezichtsuitdrukkingen van de dieren zijn, in combinatie met de fotobijschriften, heel herkenbaar en soms onweerstaanbaar grappig. Die combinatie blijkt erg goed te werken: zo leuk kan natuur zijn!

“Conservation through competition”
Het initiatief is in het leven geroepen door Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks. Deze fotografen, die (deels) in Tanzania wonen/werken, drukten vaak (onbedoeld!) precies op het goede moment af en zagen vervolgens de komische gezichtsuitdrukkingen van dieren op de foto’s, of ze bleken grappige situaties vastgelegd te hebben. Het tweetal zag een kans om op een positieve en ludieke manier aandacht te vragen voor het behoud van natuur. Daarop besloten ze de humor te gebruiken in een wedstrijd die nu voor de vijfde keer georganiseerd wordt. De foto’s worden wereldwijd gedeeld op social media, ook die van de voorgaande jaren zijn nog populair.

Born Free en Natuur om de hoek
Met de fotowedstrijd steunt Comedy Awards de organisatie Born free, die zich inzet voor dierenbescherming en –welzijn. Met de wedstrijd vragen ze aandacht voor wilde dieren en het behoud van hun leefomgeving. En met de verkoop van de foto’s wordt geld ingezameld voor de Born Free Foundation.