We zijn weer kidsproof!

Ook voor 2021 is Natuurmuseum Brabant kidsproof, vinden de museuminspecteurs. Yess! We kregen gemiddeld een 8,8. Superbedankt iedereen die gestemd heeft! 

Op maandag 16 november werden in totaal 52 Nederlandse musea beloond met het predikaat "kidsproof": tijdens de online bekendmaking. Alle musea werden gekozen door de beste jury die er is: de kids zelf. Museum Helmond won dit jaar de titel Beste Kidsproof Museum 2021. In de top tien staan maar liefst drie Brabantse musea: naast museum Helmond en Natuurmuseum Brabant kreeg ook het Prehistorisch Dorp in Eindhoven hoge cijfers. Je treft het wel, als kind in Brabant ;-) 

Musea goed bezocht: veel inspecties
Ondanks de coronacrisis weten Nederlandse musea de jongste generatie goed te bereiken: meer dan 10.000 rapporten werden ingevuld door ruim 3.500 jeugdige inspecteurs. Daardoor mogen in totaal 52 musea, verspreid over het hele land, een heel jaar lang het predikaat Kidsproof voeren. Een museum is Kidsproof wanneer ze van minstens 60 kinderen (tot en met 12 jaar) het rapportcijfer 8 hebben gekregen. De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen.

Vanwege de coronamaatregelen werden de Museumkids Awards dit jaar online uitgereikt. Een overzicht van alle 52 Kidsproof musea vind je hier. Verder is Indy (7 jaar) uit Apeldoorn inspecties gekozen tot dé Museuminspecteur van het jaar, vanwege haar inhoudelijk onderbouwde inspecties.

Ook Museuminspecteur worden? Inspecteren kan hopelijk vanaf 19 november weer..!
Na de Museumkids Awards is meteen het tiende inspectieseizoen gestart, dat tot en met 31 oktober 2021 loopt. Musea heropenen per 19 november na een verplichte tijdelijke sluiting om de coronabesmettingen en overbelasting in de zorg terug te dringen. Dan zijn ook de Museuminspecteurs en Museumkaarthouders weer welkom bij de ruim 400 leden van de Museumvereniging. Meer informatie over veilig en verantwoord museumbezoek: www.museum.nl/nl/veilig-samen-thuis 

 De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland is een initiatief van de Museumvereniging.