Natuurmuseum Brabant is tijdelijk gesloten

Naar aanleiding van de meest recente coronamaatregelen is Natuurmuseum Brabant vooralsnog gesloten tot en met 10 mei. De informatie hieronder blijft van toepassing zodra het museum weer (veilig) open kan! 

Hopelijk tot snel..!

Ik wil het museum graag bezoeken, hoe werkt dat nu?

Het allerbelangrijkste: je kunt niet meer zomaar spontaan naar het museum komen zonder kaartje. Alleen met een vooraf online aangeschaft ticket krijg je toegang tot het museum. Ook wanneer je een Museumkaart hebt, een pas van Brabants Landschap of een voucher van een van de loterijen voor een dagje uit: je moet altijd van tevoren een ticket reserveren via onze website. Daarbij geef je ook een datum en een tijdstip op. Gewoon spontaan besluiten om zomaar naar het museum te gaan kan dus (voorlopig) niet. Dus kom NIET op de gok, we mogen echt niemand zonder ticket binnenlaten! 
Ook is per 15 oktober een mondmasker verplicht voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Vergeten? De maskers zijn (zolang de voorraad strekt) te koop bij de receptie. Wil je geen masker dragen? Dan kun je het museum niet bezoeken. 
Bij onze receptie scannen we zowel de Museumkaart (of andersoortige voucher of lidmaatschapskaart) als de ticket die je per email hebt ontvangen. Je ontvangt bij het scannen ook een touchpen, waarmee je de computerschermen kunt bedienen zonder ze zelf aan te raken. 

Waar moet ik tijdens het museumbezoek rekening mee houden?

· Was regelmatig je handen regelmatig met zeep en droog ze goed af.

. Een mondmasker is verplicht voor iedere bezoeker ouder dan 13 jaar.

· Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers. 

· Gebruik de touchpen, die je bij de kassa krijgt, voor het aanraken van schermen en knopjes.

· Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

· Volg de aangegeven route en/ of aanwijzingen van medewerkers.

· Per ruimte geldt een maximum aantal bezoekers. Wij vragen om begrip als je even moet wachten.

. Het museumcafé is gesloten: eten en drinken in het museum is voorlopig niet mogelijk.

Wanneer blijf je thuis?

· Als je last hebt van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden).

· Als je last hebt van verkoudheidsklachten en koorts (boven de 38 graden) en/of benauwdheid, dan blijven ook je huisgenoten thuis.

Hoe houden jullie het museum schoon?

Het museumpersoneel maakt regelmatig alle objecten schoon die door bezoekers aangeraakt worden, zoals pinterminals, trapleuningen en educatieve materialen. Dit geldt ook voor de tafels en stoelen in het Museumcafé. Bezoekers worden op verschillende punten in de gelegenheid gesteld om de handen te desinfecteren of educatieve materialen zelf schoon te maken.

Veelgestelde vragen

Heb je nog andere vragen? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen of je vraag er tussenstaat. Mis je iets? Neem dan contact met ons op.
Wij hopen dat je geniet van je bezoek aan Natuurmuseum Brabant. Wij zijn in ieder geval blij wanneer we jullie weer mogen begroeten!

Alle maatregelen zijn genomen op basis van het protocol van de Museumvereniging en ons eigen protocol rondom de heropening. Alle aanvullende informatie over bezoekersvoorwaarden en privacy vind je hier.