ik wil naar het museum binnenkort, waar moet ik rekening mee houden?

Het blijft nog wel een tijdje anders dan anders. Het belangrijkste om te weten: de tickets moeten van tevoren geboekt worden. Op de ticketpagina kun je een dag en een tijdslot reserveren en tickets kopen. Je vindt er ook alle nodige informatie (wat je moet doen wanneer je op de geboekte dag toch niet kunt bijvoorbeeld). 
Een mondmasker is vanaf 15 oktober verplicht voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Zonder mondmasker mogen wij bezoekers niet binnenlaten.
Ook moeten we het museumcafé sluiten, waardoor er geen gelegenheid is om iets te eten of te drinken (behalve buiten aan de picknicktafel). 

 

Aangepaste bezoekersvoorwaarden Natuurmuseum Brabant inzake Covid-19

Natuurmuseum Brabant vindt het super dat veel bezoekers het museum weer weten te vinden! 

Maar: een bezoek verloopt door de COVID-19 crisis anders dan gebruikelijk. Natuurmuseum Brabant houdt zich aan alle adviezen en maatregelen die zijn uitgevaardigd door het RIVM, de Veiligheidsregio en aan de regels die voortvloeien uit het protocol van de Museumvereniging voor veilige en verantwoorde heropening van musea. Wat dat voor jou als bezoeker concreet inhoudt, lees je hieronder.

Ik wil het museum graag bezoeken, hoe werkt dat nu?

Het allerbelangrijkste: je kunt niet meer zomaar spontaan naar het museum komen zonder kaartje. Alleen met een vooraf online aangeschaft ticket krijg je toegang tot het museum. Ook wanneer je een Museumkaart hebt, een pas van Brabants Landschap of een voucher van een van de loterijen voor een dagje uit: je moet altijd van tevoren een ticket reserveren via onze website. Daarbij geef je ook een datum en een tijdstip op. Gewoon spontaan besluiten om zomaar naar het museum te gaan kan dus (voorlopig) niet. Dus kom NIET op de gok, we mogen echt niemand zonder ticket binnenlaten! 
Ook is per 15 oktober een mondmasker verplicht voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Vergeten? De maskers zijn (zolang de voorraad strekt) te koop bij de receptie. Wil je geen masker dragen? Dan kun je het museum niet bezoeken. 
Bij onze receptie scannen we zowel de Museumkaart (of andersoortige voucher of lidmaatschapskaart) als de ticket die je per email hebt ontvangen. Je ontvangt bij het scannen ook een touchpen, waarmee je de computerschermen kunt bedienen zonder ze zelf aan te raken. 

Waar moet ik tijdens het museumbezoek rekening mee houden?

· Was regelmatig je handen regelmatig met zeep en droog ze goed af.

. Een mondmasker is verplicht voor iedere bezoeker ouder dan 13 jaar.

· Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers. 

· Gebruik de touchpen, die je bij de kassa krijgt, voor het aanraken van schermen en knopjes.

· Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

· Volg de aangegeven route en/ of aanwijzingen van medewerkers.

· Per ruimte geldt een maximum aantal bezoekers. Wij vragen om begrip als je even moet wachten.

. Het museumcafé is gesloten: eten en drinken in het museum is voorlopig niet mogelijk.

Wanneer blijf je thuis?

· Als je last hebt van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden).

· Als je last hebt van verkoudheidsklachten en koorts (boven de 38 graden) en/of benauwdheid, dan blijven ook je huisgenoten thuis.

Hoe houden jullie het museum schoon?

Het museumpersoneel maakt regelmatig alle objecten schoon die door bezoekers aangeraakt worden, zoals pinterminals, trapleuningen en educatieve materialen. Dit geldt ook voor de tafels en stoelen in het Museumcafé. Bezoekers worden op verschillende punten in de gelegenheid gesteld om de handen te desinfecteren of educatieve materialen zelf schoon te maken.

Veelgestelde vragen

Heb je nog andere vragen? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen of je vraag er tussenstaat. Mis je iets? Neem dan contact met ons op.
Wij hopen dat je geniet van je bezoek aan Natuurmuseum Brabant. Wij zijn in ieder geval blij wanneer we jullie weer mogen begroeten!

Alle maatregelen zijn genomen op basis van het protocol van de Museumvereniging en ons eigen protocol rondom de heropening. Alle aanvullende informatie over bezoekersvoorwaarden en privacy vind je hier.