Routebeschrijving

Openbaar vervoer, fiets of te voet
Met het openbaar vervoer, op de fiets of te voet is Natuurmuseum Brabant makkelijk bereikbaar. Het museum ligt tegenover Tilburg CS en het busstation, vanaf daar is het maar een paar minuten lopen naar het museum. 

Per auto

Voor uw navigatie: het adres is Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg.

Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart? Er is (betaalde) parkeergelegenheid in de directe omgeving van het museum, hoewel een klein deel minder goed bereikbaar is door werkzaamheden. 
Voor het museum kunt u op sommige plaatsen nog op straat parkeren, maar de parkeertijd is maximaal één uur (niet genoeg om het museum te zien!). Betalen gaat met pin en met de app. 

Het allerhandigst (en relatief voordelig) is parkeergarage Knegtel, vlakbij het museum. Let op, u kunt hier alleen met pin betalen!
TIP: In de museumwinkel van het museum (bij het verlaten van het museum) kunt u een uitrijkaart kopen voor het speciale tarief van 4,75 euro (februari 2020, wijzigingen voorbehouden). Daarvoor kunt u uw auto 24 uur laten staan. Dus kunt u voor hetzelfde tarief ook na het museumbezoek nog even de stad in of een ander Tilburgs museum bezoeken. Mooi meegenomen! Vraag ernaar bij de receptie.

Parkeergarage Knegtel
Gasthuisring 60
5041 DT Tilburg


Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant loopt u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Wanneer de Knegtel vol is (vaak op dinsdag en donderdag) dan kunt u kijken of er nog plaats op parkeerruimten P1 (UWV) of P2 (Hall of Fame) in de Spoorzone. 
P1 en P2 zijn bereikbaar zijn door de borden Knegtel te volgen en door te rijden en de eerste straat naar rechts te nemen (Burgemeester Brokxlaan). Aan de rechterzijde ligt dan P1 en een stukje verder ligt aan de rechterzijde P2. Klik hier voor de informatie.

Routebeschrijvingen (auto)

Vanuit het noorden (Waalwijk/Efteling)
U rijdt Tilburg binnen via de A261. Bij de rotonde gaat u rechtdoor tot over het spoorwegviaduct. Onderaan het viaduct slaat u bij Westpoint (een hoog flatgebouw) linksaf (Hart van Brabantlaan). Bij het vierde verkeerslicht slaat u linksaf naar parkeergarage Knegtel (Gasthuisring). U kunt parkeren in parkeergarage Knegtel (direct aan uw rechterhand). Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Vanuit het oosten (Den Bosch / Eindhoven)
U neemt afslag Tilburg / Hilvarenbeek, rechtsaf richting Centrum (Kempenbaan, Ringbaan Oost) Voor het spoorwegviaduct slaat u linksaf, richting Station (Spoorlaan). Natuurmuseum Brabant staat vanaf hier aangegeven met blauwe borden. Als u niet verder rechtdoor mag slaat u rechtsaf naar het NS-plein. Daarna meteen linksaf, Burgemeester Brokxlaan Rijdt deze helemaal uit tot u aan uw rechterhand een grote vestiging van AH ziet; daar voorbij slaat u linksaf Dan direct nog twee maal linksaf, u komt dan op de Gasthuisring en ziet aan uw rechterhand meteen de parkeergarage Knegtel Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Vanuit het westen (Breda / Goirle)
U neemt de afslag Tilburg/Goirle (afslag 11) en volgt Tilburg Centrum/Centraal Station;u komt dan op de Ringbaan West (let op uw snelheid, 50 km/uur)Bij Westpoint (een hoog flatgebouw rechts) slaat u rechtsaf, richting centrum (Hart van Brabantlaan). U kunt parkeren in parkeergarage Knegtel aan de Gasthuisring (vierde stoplichten linksaf) Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand 


Vanuit het zuiden (Hilvarenbeek/Beekse Bergen)
Neem de N269 naar Tilburg en volg de borden 'centrum' Rechtdoor rijdend komt u op de Ringbaan Oost Voor het spoorwegviaduct slaat u linksaf, richting Station (Spoorlaan). Natuurmuseum Brabant staat vanaf hier aangegeven met blauwe borden Als u niet verder rechtdoor mag slaat u rechtsaf naar het NS-plein. Daarna meteen linksaf, Burgemeester Brokxlaan Rijdt deze helemaal uit tot u aan uw rechterhand een grote vestiging van AH ziet; daar voorbij slaat u linksaf Dan direct nog twee maal linksaf, u komt dan op de Gasthuisring en ziet aan uw rechterhand meteen de parkeergarage Knegtel. Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad); aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand. 


Tilburg timmert (figuurlijk én letterlijk) stevig aan de weg, bijvoorbeeld in het Spoorzone-gebied. Het kan dus zijn dat er tijdelijk wegwerkzaamheden zijn op de route naar of in de omgeving van het museum. Voor de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden en/of parkeren kunt u het beste terecht op de gemeentelijke site en de site van de Spoorzone

Parkeren

Parkeergarage Knegtel
Gasthuisring 60
5041 DT Tilburg

Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad). Aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Routebeschrijvingen (auto)

Vanuit het noorden (Waalwijk/Efteling)

U rijdt Tilburg binnen via de A261. Bij de rotonde gaat u rechtdoor tot over het spoorweg viaduct. Onderaan het viaduct slaat u bij Westpoint (een hoog flatgebouw) linksaf (Hart van Brabantlaan). Bij het vierde verkeerslicht slaat u linksaf naar parkeergarage Knegtel (Gasthuisring).
Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de spoorlaan veilig oversteken (zebrapad). Aan de overkant gaat u linksaf. Na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Vanuit het oosten (Den Bosch / Eindhoven)

U neemt afslag Tilburg / Hilvarenbeek, rechtsaf richting Centrum (Kempenbaan, Ringbaan Oost). Voor het spoorwegviaduct slaat u linksaf, richting Station (Spoorlaan). Natuurmuseum Brabant staat vanaf hier aangegeven met blauwe borden.

Als u niet verder rechtdoor mag slaat u rechtsaf naar het NS-plein. Daarna meteen linksaf, Burgemeester Brokxlaan. U rijdt deze helemaal uit tot u aan uw rechterhand een grote vestiging van AH ziet; daar voorbij slaat u linksaf. Dan direct nog twee maal linksaf, u komt dan op de Gasthuisring en ziet aan uw rechterhand meteen de parkeergarage Knegtel.

Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad). Aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Vanuit het westen (Breda / Goirle)

U neemt de afslag Tilburg/Goirle (afslag 11) en volgt Tilburg Centrum/Centraal Station; u komt dan op de Ringbaan West (let op uw snelheid, 50 km/uur)Bij Westpoint (een hoog flatgebouw rechts) slaat u rechtsaf, richting centrum (Hart van Brabantlaan). U kunt parkeren in parkeergarage Knegtel aan de Gasthuisring (vierde stoplichten linksaf) Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad). Aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Vanuit het zuiden (Hilvarenbeek/Beekse Bergen)

Neem de N269 naar Tilburg en volg de borden 'centrum' Rechtdoor rijdend komt u op de Ringbaan Oost. Voor het spoorwegviaduct slaat u linksaf, richting Station (Spoorlaan). Natuurmuseum Brabant staat vanaf hier aangegeven met blauwe borden. Als u niet verder rechtdoor mag slaat u rechtsaf naar het NS-plein. Daarna meteen linksaf, Burgemeester Brokxlaan. Rijdt deze helemaal uit tot u aan uw rechterhand een grote vestiging van AH ziet; daar voorbij slaat u linksaf. Dan direct nog twee maal linksaf, u komt dan op de Gasthuisring en ziet aan uw rechterhand meteen de parkeergarage Knegtel.

Volg vanuit de parkeergarage de gele borden naar de uitgang; daar - schuin rechts voor u – kunt u de Spoorlaan veilig oversteken (zebrapad). Aan de overkant gaat u linksaf; na ongeveer tweehonderd meter ziet u dan vanzelf Natuurmuseum Brabant aan uw rechterhand.

Tilburg timmert (figuurlijk én letterlijk) stevig aan de weg, bijvoorbeeld in het Spoorzone-gebied. Het kan dus zijn dat er tijdelijk wegwerkzaamheden zijn op de route naar of in de omgeving van het museum. Voor de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden en/of parkeren kunt u het beste terecht op http://openbarewerken.tilburg.nl/ en de site van de Spoorzone.