veiligheidswaarschuwing comsumptie brie uit museumcafé Natuurmuseum Brabant

Tilburg, 24 december 2019

Op 23 december 2019 heeft het museum een terugroepactie via Horesca ontvangen van het product Brique Brie Pavé Val de Saone rechthoek+ 1.2k. De importeur van de brie heeft één melding gekregen van een mogelijke aanwezigheid van de bacterie Listeria monocytogenes in de brie van het betreffende merk met houdbaarheidsdatum 3-2-2020 of 10-2-2020.

Deze bacterie kan voor ziekteverschijnselen zorgen zoals koorts en/ of hoofdpijn. Zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verlaagd immuunsysteem zijn extra kwetsbaar voor de bacterie. De producent van de brie heeft zelf ook testen gedaan met de brie met dezelfde houdbaarheidsdatum en heeft de bacterie niet aangetroffen.

Natuurmuseum Brabant heeft de brie met de houdbaarheidsdatum 3-2-2020 of 10-2-2020 mogelijk geserveerd zowel aan bezoekers als aan personeel dat hier werkzaam is. Helaas is dit niet met zekerheid te achterhalen.

BELANGRIJK

Indien je een van de eerder genoemde verschijnselen hebt, of krijgt binnen 8 weken na consumptie, neem dan contact op met je eigen huisarts.

De brie die nu geserveerd wordt, is van een andere houdbaarheidsdatum EN van een andere leverancier.

Voor meer informatie over de bacterie Listeria monocytogenes: https://www.rivm.nl/listeriose