Voor kinderen!

Ondekken tijdens IJstijd

Natuurmuseum Brabant is een echt familiemuseum- of je nou 3 bent of 83, er is voor iedereen iets te doen. Met veel aandacht voor kinderen, dat dan weer wel.

Voor kids!

In het museum is er veel speciale aandacht voor kinderen. Overal bij de tentoonstellingen zijn dingen te doen: knopjes, opdrachten of extra weetjes. Zo kun je mammoetjagen en "vuur maken" in IJstijd! , theedrinken in het huisje van Kikker, de seizoenen beleven in BOS of zelf een 'wolventattoo' zetten in De Ware Wolf. Maar het betekent ook dat we in het café producten op de kaart hebben die kinderen meestal heel lekker vinden, dat er grappige tegeltjes zijn op de wc en dat we proberen alles zoveel mogelijk goed zichtbaar te maken vanaf kinderhoogte.

Ook leuk voor pubers?

Veelgehoorde vragen: Is het museum ook al leuk voor heel kleine kinderen? Of voor pubers van 13 die niets meer leuk vinden? Wij vinden van wel, en gelukkig de meeste van onze bezoekers ook. Ons tentoonstellingsaanbod is zo samengesteld dat er voor verschillende leeftijden iets is waar kinderen van die leeftijd zich kunnen uitleven: spelenderwijs ontdekken. Voor de allerkleinsten is dat Kikker is hier!, waar ze in het huisje kunnen spelen en hun groene held uit de boeken kunnen nadoen (tot 7 jaar). Daarnaast is er BOS (Beleef Ontdek Samen) voor kinderen van 4-8 jaar, waar ze zelf aan de slag kunnen met opdrachten en materialen.
Vanaf 8 jaar is de OO - zone een walhalla. Daar mag je zelf onderzoeksmaterialen uit een vitrinelade halen om er opdrachten mee te doen. Die opdrachten krijg je van een personage dat past bij jouw leeftijd. De Muzikant is er vanaf 8 jaar, de Groene Ondernemer vanaf 15 jaar. Zo is er voor elke leeftijd iets te doen. Ook als je nog niet zo snel leest of juist moeilijkere opdrachten wilt doen, want geen kind leert op dezelfde manier en in hetzelfde tempo.  Ook de Ware Wolf is een aanrader voor wat oudere kinderen.

En, was het bezoek als verwacht?

Was het bezoek geslaagd? Dat horen we graag, ook via museuminspecteurs. Was er iets minder geslaagd? Dan horen we het net zo graag, maar dan liever eerst via persoonlijk contact (info@natuurmuseumbrabant.nl) of 013-5353935.