Na twintig jaar en honderdduizenden bezoekers is nu het moment van ontmantelen aangebroken voor Hoezo Seks? , onze langstlopende tentoonstelling ooit. Hele generaties scholieren kwamen hier voor educatieve programma's rond seksualiteit en voortplanting. Goed voor de nodige giechels en rode oren, maar er werd nog vaak over nagepraat. 
Na 1 november starten de werkzaamheden voor de nieuwe biodiversiteitszaal. Heel anders, maar moooi! 

De zaal ''Hoezo seks?'' behandelde het thema van seksualiteit en voortplanting. Centraal staan man en vrouw bij mens en dier en wat ze allemaal moeten doen om kinderen te krijgen. De vele variaties en mogelijkheden werden op een luchtige manier onder de aandacht gebracht.

In de zaal stuitte je direct op een paar levensechte, parende leeuwen. Verderop kreeg je de kans om penissen van onder andere een neushoorn, varken en een walrus eens goed te bekijken. Daarna kon je terugkruipen in de baarmoeder om nog eens het geruststellende gebonk van de moederschoot te ervaren. Een bezoek aan deze tentoonstelling gaf veel aanknopingspunten om over dit onderwerp na te praten.

Koop je tickets