Een echte Comedy Wildlife-foto boven de bank?

Vanaf nu zijn ze weer in vol ornaat te bewonderen in het museum: de Comedy Wildlife - foto’s van dieren in (onbedoeld) komische situaties.Een chagrijnige schildpad met een baaldag bijvoorbeeld, een blije vis en een eekhoorn met een binnenpretje. Bijna altijd goed voor een glimlach of een goed gevoel: de dieren hebben dezelfde stemmingen als wij! Dat goede gevoel kun je nu in huis halen: de foto’s uit de tentoonstelling zijn te koop. Heb je een favoriet die je best heel vaak zou willen zien? Goed nieuws: de foto's zijn ook te koop!

De fototentoonstelling van de Comedy Wildlife Photography Awards, waarvan de editie 2020 tot en met de meivakantie in het museum hangt, is al jaren een groot succes.  De foto’s zijn heel herkenbaar en je moet er minstens om glimlachen, terwijl op een positieve en ludieke manier aandacht wordt gevraagd voor natuurbehoud. Dat was precies de reden dat Natuurmuseum Brabant drie jaar geleden de tentoonstelling naar Nederland haalde, en inmiddels ook de rechten heeft gekregen om de komende tentoonstellingen als eerste te mogen tentoonstellen.

Een echte Comedy Wildlife-foto boven de bank?
Vanaf nu start de verkoop, waarbij je aan kunt geven dat je een foto uit de tentoonstelling wilt kopen. De foto’s zijn heel verschillend in afmeting en (dus) ook in prijs.
Zit er een foto tussen die je perfect in huis ziet hangen? Dat kun je vanaf nu doorgeven via het aankoopformulier, verkrijgbaar bij de balie. Het kan bij de balie ingeleverd worden. In principe geldt: wie het eerst biedt, krijgt de eerste kans om de foto ook te kopen.
Het formulier kan tot en met 9 mei 2021, de einddatum van de tentoonstelling, worden ingeleverd. Daarna wordt de tentoonstellling ontmanteld en kunnen de foto's worden afgehaald of toegestuurd. Let op: de foto's zijn dus niet eerder dan half mei 2021 beschikbaar!

Opbrengst verkoop voor natuurbehoud en Natuur om de Hoek
De helft van de opbrengst van deze veiling gaat naar de stichting BornFree, die zich inzet voor natuurbehoud, dierenbescherming en –welzijn. Met het initiatief voor de Comedy Wildlife-wedstrijd vragen ze aandacht voor wilde dieren en het behoud van hun leefomgeving. Met de verkoop van de foto’s wereldwijd wordt geld ingezameld voor de Born Free Foundation.

Ook wil het museum een deel van het geld gebruiken voor natuur-bewustwordingsprojecten dichter bij huis. In dit geval voor Natuur om de Hoek, een project dat kinderen uit Tilburg in en om hun naaste omgeving de natuur laat (her)ontdekken.

Van de overige veilingopbrengst worden de kosten van de afgelopen en de komende Comedy Wildlife-tentoonstellingen betaald.