"Op natuur zitten"

Je kunt op sport zitten, of op muziek, maar vanaf 11 november kunnen leerlingen van Basisschool Panta Rhei en van de buitenschoolse opvang ook op natuur zitten. Natuurmuseum Brabant organiseert elke maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur een natuurclub op de school. Het is een proefproject, waarbij leerlingen zelf vragen bedenken, op onderzoek uitgaan en natuurlijk lekker vies worden.
Janna van Natuurmuseum Brabant begeleidt samen met een natuurouder de leerlingen. De bedoeling is dat ze zoveel mogelijk naar buiten gaan en met een groene frisse blik naar hun eigen wijk (rondom de Piushaven) gaan kijken. Ook leuk: deelname aan de club is gratis
Leerlingen van groep 6 en 7 konden zich hiervoor opgeven. Dat deden ze massaal: de belangstelling was zelfs zo groot dat er jammer genoeg een paar leerlingen op een wachtlijst geplaatst moesten worden. Het lijkt er dus op dat deze club voorziet in een bredere behoefte.

Natuurclub maakt onderdeel uit van het piloproject Natuur om de hoek, dat door Naturalis Biodiversity Center is ontwikkeld i.s.m. het Mondriaan Fonds. Natuurmuseum Brabant werkte samen met onderwijscooperatie T-PrimaiR de pilot verder uit voor Tilburg. Basisschool Panta Rhei (inclusief de BSO) is speciaal uitgekozen voor dit project.