Een feest voor je zintuigen

BOS is een belevenis die meeverandert met de seizoenen. Dit jaargetijde is een knisperend winterBOS met passende opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. In de winter smelt de sneeuw op de projectievloer bij je voeten en zie je sneeuwvlokken en vogels voorbijkomen. Bij de opdrachten kun je zingen als een roodborstje of ontdekken hoe zwaar een egeltje is voor en na zijn winterslaap. 

BOS: een belevenis die meeverandert met de seizoenen


Op de tweede verdieping van Natuurmuseum Brabant dwaal je door BOS (Beleef Ontdek Samen). Deze experience heeft alles te maken met de vier seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Dat is nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse musea!

Elk jaargetijde wandel je een ander BOS binnen, vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Uniek: drie maanden daarna verandert BOS in het volgende seizoen. We hebben een sfeervol herfstBOS, maar ook een winters landschap, een frisgroen lenteBOS en een zinderend zomerBOS. Zelfde zaal, maar dan totaal anders! Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders. 

 

Magisch

BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: op de projectievloer verschijnen dieren bij je voeten, je ziet bloesem bloeien en in elk jaargetijde kun je opdrachten doen die passen bij het seizoen: de winterslaap van egeltjes bekijken bijvoorbeeld, of je verdiepen in groeien, hazen of verliefdheden in de lente.

Innovatief

Het meest bijzondere is toch wel dat de zaal vier keer per jaar verandert in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en blaadjes uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend

Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Je wilt ontdekken hoe de sneeuw aan je voeten smelt, in het konijnenhol kruipen of spelen met uilen. Elk seizoen verandert de zaal in een ander BOS en ziet het er weer compleet anders uit...reden om heel vaak terug te komen!