"selfiewand" en Kikkers vriendjes in het echt

Meer dan dertig jaar geleden werd Kikker "geboren" in zijn eerste boek. Hij heeft dus al veel meegemaakt en dat is te zien!
Op dit moment is Kikker aan het verhuizen: hij krijgt een nog mooiere zaal tegenover BOS. Hopelijk kunnen jullie het snel komen bekijken! 

Je kunt je helemaal uitleven: in Kikkers huisje rondscharrelen, appels plukken, een silhouettenpuzzel maken, verschillen zoeken of een eigen taart bouwen!


Kikkers huisje is er natuurlijk nog. Aanwinst in deze zaal is een selfiewand, waar je met Kikker de natuur in kunt. Je kunt je verkleden als een van Kikkers vriendjes en dan met Kikker op de foto. Word jij Haas, Varkentje of liever Eend? 

In de zaal zie je ook Kikkers vriendjes in het echt. Zo zien Varken, Eend, Haas en Rat eruit! En Beer is in dit geval een Honingbeer, want in de boeken is het een teddybeer en die kom je in het wild niet zo snel tegen...
We zijn heel benieuwd wat je van de zaal vindt. Heel veel plezier! 

Kikker heeft z'n plek meer dan verdiend!

Tienduizenden Nederlandse kinderen –en hun ouders- groeiden op met de Kikkerboeken van Max Velthuijs. Inmiddels bestaat Kikker al 30 jaar en is hij niet alleen in Nederland beroemd: samen met zijn dierenvriendjes beleeft hij zijn avonturen in meer dan 57 landen. En ze zijn dol op de natuur. Wij ook! Alle reden dus om Kikker een eigen plek in Natuurmuseum Brabant te geven.

Ook Kikker doet aan "grote thema's"

Twaalf Kikkerboeken schreef Max Velthuijs, en het zijn stuk voor stuk prachtige themaverhalen op zich. Ze maken grote zaken bespreekbaar voor kleine kinderen.

In Kikker en het vogeltje wordt de dood besproken, kinderen herkennen angsten in Kikker is bang en ook Kikker wordt wel eens verliefd. En er wordt vooral ook veel gespeeld! In de tentoonstelling kunnen kinderen zich dan ook helemaal uitleven: in Kikkers huisje rondscharrelen, appels plukken, een silhouettenpuzzel maken, verschillen zoeken of een eigen taart bouwen. Maar ook een memoryspelletje doen, verkleden als Kikkers vriendje of misschien wel even met een boek rustig in een hoekje gaan zitten kan.