De ware wolf

De wolf is weer terug in Nederland!

Ze zijn gezien: drie kleine wolvenwelpjes op de Veluwe! Het is tweehonderd jaar geleden dat er welpen in Nederland geboren zijn. Daarmee is er officieel weer een roedel in ons land. Is dit goed of slecht nieuws? Met de komst van de wolvenfamilie extra belangrijk om goede informatie over wolven te hebben. Die vind je in de tentoonstelling Ware Wolf- feit of fabel

Sinds enkele maanden was de wolf al officieel terug in Nederland, na honderdvijftig jaar weg te zijn geweest. Leer dit fascinerende roofdier kennen nu ze definitief teruggekeerd zijn! De familie Wolf, waar komt hij voor, wat heeft hij nodig om te kunnen leven? En nu we weer een roedel hebben, welke aanpassingen zijn nodig?

In de tentoonstelling Ware Wolf staan, naast de wolven zelf, ook de hondenfamilie en prooidieren centraal: wat is hun lievelingskostje en hoeveel eet een wolf eigenlijk?

Bezoekers kunnen hun wolvenkennis bijspijkeren bij zeven waar/niet waarzuilen (het heet niet voor niets de Ware Wolf...). Aan het eind van de kennismaking zijn er allerlei feiten, mythen en verhalen verzameld: van Dolfje Weerwolfje tot een wolf pack. Tenslotte kun je terecht in de 'tattooshop' en daar je zelfontworpen wolventattoo halen.