De ware wolf

De wolf is weer terug in Nederland; zelfs in Brabant! EN: hij vertrekt uit ons museum

Vanaf het moment dat we de tentoonstelling de Ware Wolf maakten, jaren geleden, ging het hard met de terugkeer van de wolf. Op dit moment lijkt zich opnieuw een wolf te vestigen op de Veluwe, een alpiene wolf dook op in Brabant, vorig jaar werden er zelfs - voor het eerst na honderdvijftig jaar- weer wolvenwelpjes geboren. De wolf is officieel terug.
Er was, kortom, telkens reden om de tentoonstelling te verlengen. Maar nu hebben we besloten dat het tijd is voor iets nieuws: bij ons gaat de Wolf vertrekken! Wil je 'm nog zien? Dat kan nog tot en met zondag 27 september! Waarschijnlijk wordt op dat moment ook de terugkeer van de wolf in Brabant officieel :-)


Sinds een tijdje was de wolf al officieel terug in Nederland, na honderdvijftig jaar weg te zijn geweest. In deze tentoonstelling leer je dit fascinerende roofdier kennen nu ze definitief teruggekeerd zijn. De familie Wolf, waar komt hij voor, wat heeft hij nodig om te kunnen leven? En nu we weer een roedel hebben, welke aanpassingen zijn nodig?
Naast de wolven zelf staan ook de hondenfamilie en prooidieren centraal: wat is hun lievelingskostje en hoeveel eet een wolf eigenlijk?

Bezoekers kunnen hun wolvenkennis bijspijkeren bij zeven waar/niet waarzuilen (het heet niet voor niets de Ware Wolf...). Aan het eind van de kennismaking zijn er allerlei feiten, mythen en verhalen verzameld: van Dolfje Weerwolfje tot een wolf pack.