Wildlife in de (woon)kamer

Van november tot half maart waren de finalisten van de Comedy Wildlife Photography Awards te zien in onze Potviszaal. Het laatste weekend hingen de foto's er in alle eenzaamheid: vanwege de sluiting van de musea moesten de kunstwerkjes in alle stilte van de muur worden gehaald. 

Hoe het verder ging met de foto's
Maar dit verhaal heeft een happy end: driekwart van de foto's pronkt nu ergens anders. Ze zijn verkocht aan mensen die meteen een klik met de afgebeelde dieren en de situatie hadden. We mochten een paar van de nieuwe "tentoonstellingszalen" laten zien op onze site, voor nog een keer die grijns. 


Comedy Wildlife: hartveroverende natuurfoto's van dieren in onbedoeld komische situaties

Een dijenkletsende zeehond, een stralend nieuwsgierige quokka of een zwaaiende libelle: elke editie van Comedy Wildlife is de moeite waard. Sinds 2019 elk najaar exclusief te zien in Natuurmuseum Brabant. 

Comedy Wildlife Photography Awards betekent: tientallen hartveroverende natuurfoto’s van dieren in (onbedoeld) komische situaties, goed voor minstens een glimlach. De situaties en gezichtsuitdrukkingen van de dieren zijn, in combinatie met de fotobijschriften, heel herkenbaar en soms onweerstaanbaar grappig. Die combinatie blijkt erg goed te werken en de humor wordt dan ook ingezet als middel om aandacht vragen voor natuurbescherming. 
Ook dit najaar komt de expositie weer naar Tilburg. Op de social mediakanalen van Comedy Wildlife worden al regelmatig nieuwe inzendingen getoond; de moeite waard om in de gaten te houden!