Openingstijden

Natuurmuseum Brabant is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties zijn we ook op maandagen open, bekijk deze maandagen hier.

Het museum is gesloten op:

  • maandagen (met uitzondering van schoolvakanties)
  • Koningsdag,
  • Eerste Kerstdag,
  • Nieuwjaarsdag. 

Het Museumcafé is tijdens openingstijden van het museum geopend van 10.15 tot 16.30 uur, in het weekend van 10.00 tot 16.30 uur. Bestellen kan tot 16.15 uur. 

Vakantie
In de vakanties is het vaak gezellig druk in het museum. Wil je zeker zijn van je plek, is het slim om van tevoren tickets te boeken (ook wanneer je een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP-kaart hebt!). 
We hebben een rolstoel beschikbaar en je geleidehond is van harte welkom! Andere huisdieren moeten helaas thuisblijven. 

In het museum is er een plekje waar buggy's gestald kunnen worden. Ook zijn er kluisjes beschikbaar. Hier heb je een muntje voor nodig dat bij de balie verkrijgbaar is (gratis). 

Route en adres

Openbaar vervoer, fiets of te voet

Met het openbaar vervoer, op de fiets of te voet is Natuurmuseum Brabant makkelijk bereikbaar. Het museum ligt tegenover Tilburg CS en het busstation, vanaf daar is het maar een paar minuten lopen naar het museum. Het adres is Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg. Je fiets kan in een fietsenrek op ons terrein. 

Met de auto

Het is niet mogelijk om op het terrein van het museum te parkeren. Hieronder geven we daarom een overzicht van de parkeergarages in de buurt.

Parkeergarage Knegtel is dichtbij en voor deze garage kun je een parkeerkaart met korting kopen in het museum.  Wil je gebruik maken van de parkeerkaart met korting? Gebruik dan geen mobiele parkeerapp. In de museumwinkel koop je de uitrijkaart met korting voor het speciale tarief van 5,95 euro (december 2023, wijzigingen voorbehouden). Daarvoor kun je je auto 24 uur laten staan. Dus kun je voor hetzelfde tarief ook na het museumbezoek nog even de stad in of een ander Tilburgs museum bezoeken. Mooi meegenomen! 
Let op: wanneer je korter dan 3 uur parkeert in de Knegtel, is onze parkeerkaart niet voordeliger! 

Als parkeergarage Knegtel vol is kun je uitwijken naar parkeergarage Zwijsen. Ook dichtbij maar zonder korting. 

Adres Knegtel:
Gasthuisring 60
5041 DT Tilburg. 

Voor de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden en/of parkeren kunt u het beste terecht op openbarewerken.tilburg.nl en de site van de Spoorzone.

Schoolvervoer: extra voordelig met de bus
Met school op pad naar het museum, maar is het vervoer een gedoe? Kijk dan eens naar het OV - scholenticket van Arriva. Hiermee kunnen schoolklassen extra voordelig met de bus op culturele ontdekkingstocht naar leerrijke locaties (waaronder Natuurmuseum Brabant!). Het ticket kost slechts 35 euro voor 26 personen (waaronder maximaal 5 begeleiders). Op werkdagen na 9.00 uur te gebruiken in Arriva in Brabant. Alle voorwaarden staan op de website van Arriva.