Algemeen

In Natuurmuseum Brabant zijn schoolklassen weer van harte welkom! Er is van alles te doen: workshops, museumlessen, interactieve tentoonstellingen... Zo wordt een bezoek nog veel leuker. De activiteiten sluiten aan bij het ontwikkelingsniveau van leerlingen, zodat ze zelf kunnen ervaren hoe boeiend en veelzijdig de natuur is.

De toegangsprijs voor scholen bedraagt € 5,25 per leerling/begeleider. Scholen met een abonnement (Natuurmuseum Brabantpas) hebben gratis toegang. Voor informatie kijk op de pagina Natuurmuseum Brabantpas.

Voor alle activiteiten geldt: we willen graag van tevoren weten dat jullie komen, dus reserveer op tijd! 


Boekingen voor schoolgroepen met geldende coronaregels

Alle informatie die hieronder staat is afhankelijk van de actuele situatie; boeken kan dus gewoon! Het kan gebeuren dat er in de periode die je reserveert weer aangepaste maatregelen nodig zijn. Wanneer dat invloed heeft op je bezoek, ontvang je hierover bericht. 

Geldende regels per 25 september: Natuurmuseum Brabant is gewoon toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs! Je kunt dus alle workshops en activiteiten volgen zonder dit bewijs. Enige uitzondering is de horeca (museumcafé): wanneer je daar gebruik van wilt maken, is een coronatoegangsbewijs wel verplicht. 
Klassen kunnen pauzeren in de IJsvogelzaal. Een QR-code is daarom alleen nodig wanneer je zelf iets te drinken uit het café wilt halen. 

Ik wil graag boeken, wat kan ik verwachten?
We hebben speciale maatregelen genomen, zodat er alle ruimte is voor een veilig maar vooral ook leuk én leerzaam schoolbezoek.  We blijven de anderhalve meter zoveel mogelijk respecteren en hier en daar zie je nog aanwijzigingen voor een route (op drukke punten). Maar een coronatoegangsbewijs is niet nodig voor de toegang, workshops of activiteiten- alleen voor de horeca. 

Hoe lang een programma duurt, hangt af van de samenstelling en de grootte van je groep (en). Neem contact met ons op voor meer informatie of advies, of geef je voorkeuren aan via het boekingsformulier