Lichtvlekje | Natuur Om De Hoek #1

Het nieuwe avontuur van Thierry & Willem: op zoek naar de korstmossen van Tilburg. Natuurkenner Thierry en jongerenwerker Willem nemen je mee in de natuur van onze stad en vinden onder andere schildmossen en het bijzondere lichtvlekje. 
Eendjes voeren | Natuur Om De Hoek #2

Thierry & Willem trokken er afgelopen winter op uit om de eenden van Tilburg van een lekker hapje te voorzien. Wist jij dat eenden het liefst oud brood eten? En dat je nooit te veel brood moet voeren? Ontdek het in deze aflevering van Natuur om de hoek.
Schimmels & Paddenstoelen | Natuur om de hoek #3

Afgelopen winter gingen Thierry en Willem op zoek naar de paddenstoelen en schimmels van Tilburg. Van prachtige vliegenzwammen tot kleine knotsvormige geweizwammen, je vindt ze gewoon in onze stad.
Bodemdiertjes | Natuur om de hoek #4

Thierry & Willem zochten afgelopen winter naar kleine diertjes die zich schuil houden in de Tilburgse bodem. Weet jij hoe een regenworm zicht voort beweegt? Of tot welke familie de pissebedden behoren? Je ontdekt het in deze aflevering van Natuur om de hoek.
Klimop | Natuur om de hoek #5

Thierry & Willem nemen je mee naar stadspark Oude Dijk. We zien hier waarom vogels en insecten heel blij zijn met klimop, maar ook waarom voor verschillende bomen klimop toch best een ongewenste plant is. Wist je trouwens dat je van Klimop zeep kunt maken?! Ontdek het in deze video.
Sop maken van klimop | Natuur om de hoek #6

In de vorige video vertelden Thierry & Willem al dat je zeepsop kon maken van Klimop. Maar hoe doe je dat nou precies? Willem laat je in deze video zien hoe je een tak klimop uit het stadspark omtovert tot een prima werkend afwasmiddel.
Leven waar je normaal aan voorbij loopt | Natuur om de hoek #7

In deze video gaan Thierry & Willem op zoek naar leven waar je normaal aan voorbij loopt. Het is soms goed speuren, maar het stikt van het "onzichtbare" leven in Tilburg.
Vogels in de Piushaven | Natuur om de hoek #8

In deze laatste aflevering van 'Natuur om de hoek' gaan Thierry & Willem in de Piushaven op zoek naar vogels. Zo spotten ze de meerkoet en de kokmeeuw, maar ook een dodaar die zich goed thuis voelt in de Tilburgse wateren.