Alle informatie die hieronder staat is afhankelijk van de actuele situatie; boeken kan dus gewoon! Het kan gebeuren dat er in de periode die je reserveert weer aangepaste maatregelen nodig zijn. Wanneer dat invloed heeft op je bezoek, ontvang je hierover bericht. 

Natuurmuseum Brabant is vanaf 26 januari weer geopend. Boekingen kunnen dus weer! Voor schoolklassen geldt: leerlingen tot en met 17 jaar hoeven GEEN coronatoegangsbewijs te laten zien, wanneer zij het museum bezoeken in schoolverband. 

OO-zone

Het Ontdek- en Onderzoeksdomein voor natuur, kortweg OO-zone, is eigenlijk niet te beschrijven: dat moet je beleven. Leerlingen zitten op educatieve ontdek- en werkplekken tussen dieren, planten, fossielen, stenen en mineralen en doen zelf natuuronderzoek met echte materialen. Speciaal voor het onderwijs zijn er educatieve computerprogramma’s ontwikkeld, afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën. Kennis van de natuur, taalontwikkeling, rekenvaardigheid, sociale vaardigheden en kunstzinnige oriëntatie: het komt allemaal aan bod.

Voor elke leeftijdscategorie zijn er een aantal aansprekende personages. Zij sturen leerlingen met een onderzoekspas op pad om allerlei thema’s en opdrachten te ontdekken die met de natuur te maken hebben. 

In overleg kunnen ook andere werkvormen besproken worden: de leerlingen kunnen bijvoorbeeld zelfstandig in groepjes naar het museum komen om opdrachten te doen.