Programma’s 
Voor elke leeftijdsgroep is er een aantal programma’s geselecteerd dat geboekt kan worden. Welke dat zijn, zie je in het schema hieronder. 

Voortgezet onderwijs

Programma 

Voor wie?

 OO - zone 

 Iedereen

  - Roulatie programma mogelijk  
 De Onderzoeker  Vmbo

 Groene ondernemer

 2 & 3 havo/vwo

 Evolutielijn Olifantachtigen

 5 havo/4 vwo

OO - zone

Voor heel het voortgezet onderwijs - duur: 60 min
Het Ontdek- en Onderzoeksdomein voor natuur, kortweg OO - zone, is eigenlijk niet te beschrijven: dat moet je beleven. Leerlingen zitten op educatieve ontdek- en werkplekken tussen dieren, planten, fossielen, stenen en mineralen en doen zelf natuuronderzoek met echte materialen. Speciaal voor het onderwijs zijn er educatieve computerprogramma’s ontwikkeld, afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën. Kennis van de natuur, taalontwikkeling, rekenvaardigheid, sociale vaardigheden en kunstzinnige oriëntatie: het komt allemaal aan bod. Voor elke leeftijdscategorie zijn er een aantal aansprekende personages. Zij sturen leerlingen met een onderzoekspas op pad om allerlei thema’s en opdrachten te ontdekken die met de natuur te maken hebben. 

In overleg kunnen ook andere werkvormen besproken worden: de leerlingen kunnen bijvoorbeeld zelfstandig in groepjes naar het museum komen om opdrachten te doen.

Roulatie programma Met meerdere klassen de OO - zone boeken? Dat is zeker mogelijk. Maak dan gebruik van ons roulatie programma. De klassen wisselen tussen de OO - zone, IJstijd, onze natuur pubquiz en Jouw Brabant, Mijn Brabant

OO - ZONE BOEKEN