Wil je echt een spetterend feest geven voor je vrienden en vriendinnen, dan is Natuurmuseum Brabant een geweldige plek! Het museum heeft twee verschillende feestprogramma's voor jarige kinderen. Het Muismysterie is een verjaardagsfeestje voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. Daarbij gaan de kinderen de Natuurpolitie Brabant helpen om de verdwijning van Vincent Veldmuis op te lossen- bevindt de dader zich in het museum??
En het kinderfeestje in de OO - zone heet Feestbeest: voor alle kinderen die 9 jaar of ouder worden. Daarbij ga je zelf volop aan de slag: labjas aan en onderzoeken maar...

Wat houdt het feestje in?
Op de afgesproken dag/ tijd ontvangen we de jarige met de genodigden hartelijk in het museum. Dat kan van dinsdag- tot en met zaterdagmiddag.
Het programma wordt begeleid door een museumdocent (duur: twee uur, inclusief pauze van 20 minuten). Je krijgt leuke opdrachten, de museumdocent kan prachtig vertellen en in de pauze staat er iets lekkers klaar! 
Na afloop is er tijd om zelf nog even lekker door het museum te dwalen. Voor alle zekerheid: het museum sluit om 17.00 uur...

Praktische informatie:

  • maximaal tien kinderen per feestje;
  • een feestje kan uiterlijk om 14:30u starten;
  • feestje duurt 2 uur inclusief pauze;
  • in die pauze kun je zelf je lekkers kiezen (voor de hele groep hetzelfde..): een ijsje, donut of worstenbroodje met iets te drinken naar keuze;
  • er kunnen geen feestjes geboekt worden in de schoolvakanties van regio Zuid.

Kosten
De opzet is voor allebei de feestjes hetzelfde. Je betaalt per kind een vaste arrangementsprijs van 15 euro, waarbij de entree, het museumprogramma en iets lekkers inbegrepen zijn. Op deze prijs is geen korting mogelijk met een kortingskaart (museumkaart of Natuurmuseum Brabantpas).

Begeleiders die meekomen betalen 13,50 euro voor entree en koffie. Wil je daar net als de kinderen ook iets lekkers bij, dan zijn de kosten 15,50 euro.  Heb je een museumkaart, dan betaal je slechts 4,25 euro.

Geldende regels per 25 september: Natuurmuseum Brabant is gewoon toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs; maar voor ons museumcafé is een coronatoegangsbewijs WEL verplicht. Als jij of een andere begeleider dit bewijs niet kan tonen, mogen we je niet toelaten in het café en kan het feestje niet geboekt worden (begeleiders moeten wel bij de groep blijven).
Eventueel kan de pauze van het feestje wel op het terras gehouden worden.