go to homepage go to homepage
Steun ons Ticket kopen
  • nl
    • NL
    • EN
  • nl
    • NL
    • EN
Lees voor

Smaak op stand

10 maart

Smaak op stand

Theo de Jong
 

Wat werd er geserveerd tijdens een feestelijke maaltijd op een middeleeuws kasteel? Is er verschil op tafel tussen de elite en bij burgers in de stad, en waar komen de producten vandaan? Deze lezing neemt je mee op speurtocht naar vondsten en hun betekenis. Opgravingen en archeologisch onderzoek op diverse kasteelterreinen in Noord-Brabant leveren een schat aan gevarieerde vondsten op uit gedempte grachten, opgevulde waterputten en stortkokers. Met teruggevonden overblijfselen van dieren en planten kunnen we meekijken in de dagelijkse (gevarieerde) keuken van het verleden, én op de borden van adel, militairen, geestelijken en burgers. 

  • Home
  • Museumbezoek
    • Veelgestelde vragen
    • Openingstijden
    • Praktische informatie
    • Toegangsprijzen
    • Wat is er te zien? Tentoonstellingen
    • Wat is er te doen? Activiteiten
    • Museumcafé
    • Museumwinkel
    • Lezingen
    • Kinderfeestje
Bezoekadres en postadres

Natuurmuseum Brabant
Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg

+31 13 5353935
info@natuurmuseumbrabant.nl

  • Onderwijs
    • Primair onderwijs
    • Voortgezet onderwijs
    • Buitenschoolse opvang
    • Natuur om de Hoek
    • Natuurmuseum Brabantpas
    • NDE-hub
    • Uitleendepot
    • Nieuwsbrief educatie
  • Zakelijk
    • Groene bedrijfsactiviteit
    • Partners & Sponsors
    • Zaalverhuur
  • Collectie
    • Mammoetskelet
    • Dier van de maand
  • Over ons
    • Steun Natuurmuseum Brabant
    • Vrienden van het museum
    • Word fan (abonnement)
    • Governance
    • Vacatures
    • Toegankelijkheid
    • Privacy en bezoekersvoorwaarden
    • Nieuwsbrief ontvangen?
    • Contact
    • Geschiedenis
Bezoekadres en postadres

Natuurmuseum Brabant
Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg

+31 13 5353935
info@natuurmuseumbrabant.nl