al meer dan 40.000 bezoekers in een half jaar

Natuurmuseum Brabant gaat trots en enthousiast de zomer in. Het museum besloot vorig jaar, na de directeurswisseling in augustus, om enkele bestaande tentoonstellingen op te frissen, meerdere kleinere projecten uit te voeren en te werken aan een duidelijker “smoel” van het museum. Met succes, blijkt nu: het museum heeft de beste halfjaarcijfers ooit. Vooral het bezoekcijfer springt erboven uit: 40.000 bezoekers medio juni.

 “Bezoekerskanon” Kikker kreeg een facelift en een tijdelijk eigen café, het museum breidde het aantal vakantieworkshops fors uit en haalde het ludieke en sympathieke Comedy Wildlife Photography Awards naar Nederland. Deze fototentoonstelling, die door middel van humor aandacht vraagt voor natuurbehoud, is voortaan jaarlijks exclusief in het museum te zien.

In de tussentijd gaat het beleid op de schop en ontwikkelen de medewerkers een nieuw aanbod voor scholen en andere bezoekers. In het najaar opent een nieuwe tijdelijke tentoonstelling en in 2020 worden grote delen van de vaste presentatie vernieuwd. De aanpak slaat aan, merkt het museum. Nooit eerder zijn er medio juni al zoveel bezoekers geweest: de 40.000e bezoeker werd afgelopen weekend verwelkomd!